40 år med pumper og ventiler

Arne Lykke Nielsen i gang med en opgave på værkstedet på Flakagervej i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I 40 år har Arne Lykke Nielsen fra Jorløse arbejdet med pumper og ventiler for virksomheden Veltec Industrial Service A/S på Flakagervej i Kalundborg. Jubilæet markeres d. 14. august.

Egentligt er 66-årige Arne Lykke Nielsen uddannet mekaniker, men de sidste 40 år har han været ansat hos Veltec Industrial Service A/S i Kalundborg, hvor det hovedsageligt er pumper og ventiler han har arbejdet med.

Arne Lykke Nielsen startede d. 21. juli 1980, dengang hed firmaet Skandinavisk Industri Service, men siden 2017 har navnet været Veltec Industrial Service A/S, men Arne og opgaverne er stadig de samme.

Af de 40 år har arbejdspladsen i 10 år været på Stigsnæs Raffinaderiet og i 16 år kørte Arne Lykke Nielsen til Haldor Topsøe i Frederikssund., og har siden været med rundt på bl.a. raffinaderier og industrivirksomheder i både Norge, Sverige og Danmark.

Arbejdet har i alle 40 år bestået i servicering og vedligeholdelse af ventiler og pumper, og selv om der sker en udvikling gennem så mange år, så er det nok mest på det arbejdsmiljømæssige at udviklingen har været størst fortæller Arne Lykke Nielsen.

”I dag er sikkerhed og miljø jo førsteprioritet, det tænkte man ikke så meget over dengang, sikkerhedsbriller og høreværn var nærmest en irritation, men det er måske også derfor man er døv på det ene øre i dag,” siger 40-års jubilaren, og fortsætter,

”Jeg er jo fra den tid hvor man havde en kuglepen og en kugleramme, nu foregår alt jo via en computer, og der er blevet meget større krav til dokumentation, så det er klart en af de helt store forskelle fra dengang og til i dag.”

Selv om Arne Lykke Nielsen har rundet de 66 år har han ingen planer om at gå på pension.

”Så længe helbredet holder har jeg ingen planer om at stoppe,” siger 40-års jubilaren.

Arne Lykke Nielsen fejres ved en reception fredag d. 14. august fra kl. 13-17 på firmaets adresse på Flakagervej 3, Kalundborg.

Del