AnnonceLuk annonce
40 år for nogle af samfundets mest skrøbelige individer

03-09-2020

Birthe Jensen blev torsdag hyldet af kollegaerne. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Birthe Jensen kan i dag torsdag fejre sit 40-års jubilæum som ansat ved Kalundborg Kommune, heraf de sidste 25 år som social- og sundhedshjælper.

Tilbage i 1980 blev Birthe Jensen ansat i Kalundborg Kommune som ufaglært hjemmehjælper på Årby Plejehjem. I 1995 tog hun uddannelsen som social- og sundhedshjælper og har siden været i den udekørende gruppe i IP-Nord på Jernholtparken, som hver dage hjælper borgerne i deres eget hjem.

Men meget har forandret sig siden Birthe Jensen startede for 40 år siden.

”Da jeg startede med at køre i hjemmeplejen, måtte vi jo lave mad til borgerne, vi handlede ind for dem og gik i banken, nu må vi ingen ting, det er blevet et minuttyranni, men selv om jeg har en plan der ser lidt håbløs ud, så får jeg det til at gå op, så må man løbe lidt stærkere i den anden ende,” fortæller Birthe Jensen, som torsdag over middag blev hyldet af kollegaer på kontorerne på 1. salen af Jernholtparken, hvor IP-Nord holder til.

Birthe Jensen husker også, at da hun startede kørte hun rundt med en stor walkie talkie, og der gik mange år inden man gik over til mobiltelefoner, og samtidig kørte hun rundt med et stort bundt nøgler for at kunne komme ind hos borgerne, i dag låses der op via en ipad.

”Det er hårdt i dag, men nu har vi fået rigtigt mange hjælpemidler der gør arbejdet nemmere, så på den måde er der sket meget på 40 år,” fortæller Birthe Jensen.

En af mine dinosauer

Birthe Jensen blev torsdag fejret med gaver, god mand og taler.

”Jeg ved at du besidder så mange kvaliteter og har så stor medmenneskelighed at jeg har stor beundring og respekt for dig. Du gør altid det bedste for de borgere du kommer hos, du kender alle tegnene på mistrivsel og reagerer altid på disse, og med det samme. Lige så markant du kan være når opgaven kræver det, ja lige så blød, rund og mild er du når det er påkrævet, og alligevel altid proffessionel i dit virke,” sagde Louise Grundtvig Ibsen, teamleder ved IP-Nord, og fortsatte,

”Dit lange arbejdsvirke gør at jeg kalder dig en af mine dinosauer, og ja heldigvis har vi dig her endnu til at give empati, omsorg, profesionelle øjne og visdom hver dag i Kalundborg kommunes hjemmepleje. Tak for det Birthe, tak for den store forskel du gør, for nogle af samfundets mest skrøbelige individer.”    

Birthe Jensen er indstillet til Dronningens fortjenstmedalje.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0