AnnonceLuk annonce
3,6 mio. kr. til til mere pædagogisk personale

18-02-2020

Af Jens Nielsen

Regeringen og støttepartierne har indgået aftale om at tilføre kommunerne 500 millioner kroner til mere pædagogisk personale i landets daginstitutioner. Midlerne blev afsat i finansloven for 2020, og med den netop indgåede aftale påbegyndes det normeringsløft, der skal føre til lovbundne minimumsnormeringer. Kalundborg Kommune modtager 3,6 mio. kr.

Der skal være mere pædagogisk personale i landets vuggestuer og børnehaver, så børnene kan få en bedre hverdag. Regeringen har sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet aftalt at udmønte de 500 millioner kroner i 2020, der med finansloven blev afsat til bedre normeringer. Midlerne skal bruges til at ansætte pædagogisk personale i vuggestuer og børnehaver.

Kalundborg Kommune modtager 3,6 mio. kr, mens nabokommunerne Holbæk og Slagelse modtager henholdsvis 5,6 mio. kr og 6,4 mio. kr.

”Med den her aftale tager vi de første vigtige skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Der skal være flere pædagoger, pædagogiske assistenter og medhjælpere, så børnene får den opmærksomhed, de har fortjent,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Tilskuddet til de vestsjællandske kommuner vækker begejstring hos det lokalvalgte folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Rasmus Horn Langhoff. 

"Det er glædelige nyheder for børnene på vestsjælland, at der nu kan ansættes mere pædagogisk personale i vores daginstitutioner. Det er penge som falder på et tørt sted," udtaler Rasmus Horn Langhoff. 

Der blev på finansloven for 2020 afsat 500 millioner kroner til bedre normeringer i 2020. Aftalen er, at det tal stiger til 1,6 milliarder kroner i 2025, så kommunerne løbende kan begynde at hæve normeringerne. Midlerne i 2020 bliver fordelt imellem kommunerne efter, hvor mange 0-5 årige børn kommunen forventes at have.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0