AnnonceLuk annonce
+30 i action

21-11-2019

Kom du forleden gående forbi Rynkevangskolen og hørte skrig, skrål og latter, så hørte du rigtig. Det var nemlig Kalundborg Son Taekwondo, som havde taget initiativ til at arrangere en dag for de modne +30 inden for Son Taekwondo. Hertil var forældre til Kalundborg-klubbens børn samt nuværende og tidligere aktive Son Taekwondo-udøvere inviteret til at deltage under forudsætning af, at de minimum havde rundet de 30 år.

Det var første gang Kalundborg Son Taekwondo forsøgte sig med et sådant arrangement til trods for, at klubben igennem de sidste 14 år har haft et aktivt +30 hold om torsdagen på Rynkevangskolen.

Over al forventning var 15 personer mødt op på dagen og de var pænt fordelt mellem kvinder og mænd, som prøvede Son Taekwondo for første gang og til dem som havde været aktive i mange år. Dette betød også, at der var mange forskellige bæltegrader repræsenteret. Og selvom alderen var fordelt mellem dem som var i midten af 30’erne til dem som var fyldt 72 år, så var træningen og samværet en fælles fornøjelse og glæde. Bl.a. blev dette givet til kende af Kirsten Phil Petersen, som efter 12 års pause var mødt op til dagens aktiviteter og som for 14 år siden sammen med fysioterapeut Janne Rosenkranz var initiativtager til Kalundborg-klubbens +30-hold.  

Dagen begyndte med to lektioners træning, hvor Kalundborg Son Taekwondos stifter Benny Olesen stod for undervisningen. Første træning havde temaet ”Bevægelsesmønstre” med fokus på kroppens tyngdepunkt i bevægelser og anden træning havde temaet ”Kropsholdning og bevægelse”, og her var der fokus på, hvordan man kan bevæge sig med en naturlig kropsholdning.

Efter et bad og en pause var der herefter et utroligt spændende oplæg af Henrik Madsen, tidligere overlæge på Holbæk Sygehus’ Hjertemedicinsk Afsnit, som fortalte om de videnskabelige undersøgelser, som tydeliggjorde motionens positive betydning for menneskes sundhed, herunder motionens betydning for personer i en moden alder. I forlængelse heraf fortalte Maria Kraft, ergoterapeut, om elastisk tapnings positive virkning ved akut skade, forebyggende tapning og tapning i genoptræningsfasen. Deltagerne fik dernæst mulighed for prøve sig i den elastiske tapning og for nogle, der i forvejen havde en småskade, var det en indsigt i et nyt univers, da tapningen medførte en øget smertefri bevægelighed til trods for skaden, f.eks. en mindre forstuvning af foden. Og da den elastiske tape fås i mange farver, var det noget af en farvelade, der til sidst gik rundt på Rynkevangskolen. Dette blev festligt rundet af med god aftensmad og hyggeligt samvær, hvor snakken gik lystigt inden deltagerne gik hjem med en uforglemmelig og herlig oplevelse om Son Taekwondo i sundhedens tegn!   

 

 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0