AnnonceLuk annonce
3 gratis ture til Seniorer

10-07-2021

En af de tre ture går til Birkegårdens Haver. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Ældresagen i Kalundborg Har fået mulighed for at arrangere tre gratis udflugter for seniorer i kommunen. Turene er både for medlemmer og ikke nedlemmer.

Første udflugt går til Orø mandag den 26. juli. Fra Hammerbakker sejler gruppen med Trækfærgen t/r for at besøge Isefjordens skønne perle. Øen, der kun er 14 kvm, har kun 893 faste indbyggere, og er hver sommer en populært sommerferie destination for mange Københavnere. 

”Nu kommer vi på besøg, og får en guidet tur på øen, hvor vi ser og hører, hvad øens fire byer har at byde på. Vi ser kirken og den nye kulturbeholder, som har til huse i det gamle vandtårn, der er blevet udsmykket af øens lokale, Kunster Steen B Langvad. Vi får en frokostanretning på en af øens mange spisesteder, og om eftermiddagen besøger vi ArtDoor, hvor Steen B. Langvad har værksted, og hvor han kreerer de mange store stålskulpturer. Steen fortæller selv om sin skønne oase, hvor der foruden værksted også er butik og siddepladser, hvor vi nyder eftermiddagskaffen med et stykke kage til,” fortæller Niels Erik Christensen, der næstformand i Ældresagen i Kalundborg

Man skal fra vandrehjemmet i Kalundborg kl. 9, fra OK i Svebølle kl. 9:20 og man er tilbage kl. 18.

Mandag den 9. august besøges Birkegårdens Haver, hvor man nyder en smuk og afslappende dag i blomsternes univers. I de fem forskellige have-universer kan man opleve forskellige haveindretninger, ligesom man kan se smukke blomster og dekorationer. 

”Vi får et foredrag af parkens medindehaver, Merry Sørensen, og vi spiser en 2-retters frokost i Café Klokkeblomst, hvorefter man på egen hånd kan gå rundt i parken,” fortæller Niels Erik Christensen. 

Man skal fra vandrehjemmet i Kalundborg kl. 10:30, fra OK i Svebølle 10:50, og man er tilbage kl.16.

Endelig er der et besøg på Lammefjorden torsdag den 19. august, hvor man kører på opdagelse. Selskabet  får besøg at Mr. Lammefjord, der på underholdende vis fortæller alt, hvad der er værd at vide om Lammefjorden.

”Vi kommer det meste af Lammefjorden rundt, og besøger Audebo Pumpestation, der er beliggende ved Audebordæmningen. Her kører pumperne hver dag, hvor de sørger for at markerne ikke bliver oversvømmet i regnvand, og at beboerne i det flade landskab dagligt kan gå tørskoede rundt. Der vil være sandwich og drikkelse til frokost i Audebo.

Eftermiddagskaffen drikker vi på toppen af Høve. På caféen med vel nok Danmarks bedste udsigt drikker vi kaffe og spiser æblekage. Hvis man trænger til at strække ben, kan man gå en tur op til Genforeningsstenen på Esterhøj. På hjemvejen kører vi ad de naturskønne veje via Veddinge Bakker og Vindekilde Strandvej,” slutter Niels Erik Christensen.

Fra vandrehjemmet i Kalundborg er der afgang kl. 9, fra OK i Svebølle kl. 9:20, og man er tilbage kl. 16.

Tilmelding til alle tre arrangementer er efter først til mølle princippet på aeldresagen.dk/kalundborg eller i Info-butikken tirsdage fra kl. 10 - 13. Max 4 pr. henvendelse. Man skal i øvrigt huske coronapas og ID.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0