AnnonceLuk annonce
290.000 kroner til idrætsforeningerne

21-02-2019

DIF og DGI’s foreningspulje har i sit debutår bevilget i alt 290.000 kroner til en lang række idrætsforeninger i Kalundborg Kommune.

Der er lidt ekstra at gøre godt med for idrætsforeningerne i Kalundborg Kommune. I 2018 har DIF og DGI’s foreningspulje nemlig på baggrund af ansøgninger bevilget i alt 290.000 kroner til forskellige idrætsforeninger i Kalundborg Kommune.

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til.

”Det er godt at se, at idrætsforeningerne har vist interesse for puljen, og jeg er glad for, at politikerne på Christiansborg har givet os muligheden for at give de frivillige kræfter en håndsrækning. De frivillige kræfter spiller en vigtig rolle i DIF og DGI’s ambition om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation, og denne pulje kan gøre en stor forskel i deres hverdag i idrætsforeningerne,” siger Niels Nygaard, formand for DIF.

En politisk aftale mellem regeringspartierne samt DF, S, SF og RV betød, at der kunne oprettes lokalforeningspulje, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer kunne uddele til deres lokalforeninger.

For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger, og i 2018 blev alle de knap 44 millioner kroner, der var tilgængelig i puljens første år, bevilget efter overvældende interesse fra foreningerne.

Den 1. marts 2019 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger. Nærmere information om puljen, der foreløbig løber frem til og med 2021, findes på de to idrætsorganisationers hjemmesider. Her kan man også finde en oversigt over, hvilke foreninger der har fået bevilget penge.

I Kalundborg Kommune har følgende foreninger fået bevilget støtte i 2018:

Kalundborg Golfklub: 150.000 kr.

Føllenslev-Særslev Idrætsforening: 25.000 kr.

Kalundborg Amatør Bokseklub: 25.000 kr.

Kalundborg BMX Klub: 25.000 kr.

Løve IF: 23.500 kr.

Kalundborg Fægteklub: 15.000 kr.

Vestsjællanderne: 15.000 kr.

Kalundborg Muaythai & Kickboxingklub: 7.000 kr.

Faurboegnens Folkedansere: 4.500 kr.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0