AnnonceLuk annonce
2 x Egelund på Kalundborg Bibliotek

08-09-2016

2xEgelund på Kalundborg Bibliotek.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I september måned udstiller 2 generationer af Familien Egelund sammen på Kalundborg Bibliotek.

Moderen, Jette Egelund arbejder i ler, og udstiller begitninger på hvidt lertøj. Datteren, Lea holder af at male mennesker, og især ansigter fascinerer hende.

"Jeg var 14 år da jeg første gang fik fingrene i ler. Jeg vidste - med sikkerhed - at keramik skulle blive min verden. Det lykkedes, og i 1976 stod jeg med mit svendebrev som Pottemager i hånden, fundamentet var lagt. At mestre drejeprocessen, se leret forvandles fra klump til krukke, er dybt fascinerende og meget tilfredsstillende. Drejenskiven er mit værktøj, og jeg er meget glad for farver,” siger Jette Egelund.

Jette Egelund arbejder med begitninger på hvidt lertøj, lyse farver som turkis, lime, gul og blå med transparent glasur til sidst. Første brænding ved forglødning 930oC, anden brænding glasur 1025oC. Hun udstiller egne unikaprodukter i sit værksted på Reersø.

Lea Egelund tegner og maler, og har gjort det, siden hun var helt lille.

"Jeg har tegnet og malet, lige fra jeg kunne holde på en pensel. Mit maleri begyndte rigtigt at tage fart, da jeg gik på Holbæk kunsthøjskole (to gange i 2003 og en gang i 2005), hvor jeg koncentrerede mig om selvportrætter og forvredne figurer. Jeg gik over til det mere abstrakte portræt i løbet af 2014, da jeg var en del af en kunstgruppe i Slagelse. Det var en spøjs tid med stort skift i min farvepalet, fra mørkt og dystert til lyst og vildt,” siger hun.

Senest er Lea Egelund blevet meget interesseret i mere naturalistiske portrætter med et twist, efter at have været på Ærø kunsthøjskole. Ansigter har altid fascineret hende.

”De er udfordrende og bare en lille ændring hist og her, skaber et helt nyt udtryk. Jeg holder af at male mennesker, og tager gerne imod bestilling af portrætter,” slutter hun.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0