AnnonceLuk annonce
2 ud af 3 virksomheder ramt af hackerangreb

22-03-2019

Michael Møller, afdelingsdirektør Jyske Bank Kalundborg, bød velkommen til cybercrime forkost. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Cybersikkerhed er den største digitale udfordring i det 21. århundrede, det fik en række lokale virksomhedsejere et indblik i fredag, hvor Jyske Bank og BDO Kalundborg havde inviteret til cybercrime frokost.

Cybersikkerhed er den største digitale udfordring i det 21. århundrede, og cyberangrebene bliver stadig mere sofistikerede og komplekse. Fra brede phishing-angreb over angreb målrettet enkeltpersoner til avancerede og kontinuerlige angreb rettet mod udvalgte virksomheder.

En række lokale virksomhedsejere var fredag inviteret til cybercrime frokost i Jyske Bank til et arrangement i samarbejde med BDO Kalundborg, om trusler og konsekvenser i forbindelse med cybersikkerhed.

”Det er kommet for at blive og det er et voksende problem, 2 ud af 3 virksomheder har været udsat for angreb, nogle ved det godt, andre ved det ikke, og i gennemsnit koster det omkring 600.000 kr. for dem som har været ramt, bl.a. i driftstab,” fortalte BDOs cybercrime specialist, Ivan Sommer, som var inviteret til Kalundborg for at fortælle om det vigtige emne.

”Jeg har oplevet eksempler på at der har været hackere inde i systemerne i to år inden det blev opdaget, der her med datasikkerhed det er bare ikke en del af danske virksomheders dna, der er lidt Morten Korch over det stadigvæk, det er lidt hyggeligt og der er jo ingen der vil os noget ondt,” fortsatte cybercrime specialisten.

Mange har indtryk af at hackere er usunde teenagere der sidder nede i en kælder og spiser pizza og drikker cola, men der er sket meget på det område, i dag er hackere en stor forretning udført af forretningsmænd i jakkesæt med kontorer på de mondæne forretningsadresser, som stjæler data og sælger dem igen, oplyste Ivan Sommer til de lokale forretningsfolk, hvor flere selv, på den ene eller anden måde, havde prøvet et hackerangreb.

 ”Det er stort set risikofrit at være hacker, vi finder dem aldrig, så det er godt at have en naturlig mistænksomhed, og hæve niveauet for mistænkelighed,” sagde Ivan Sommer.

Virksomhedsejerne fik en række redskaber med hjem efter mødet, som de kan bruge i deres virksomhed for at undgå eller begrænse cybercrime.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0