AnnonceLuk annonce
1400 adresser har mulighed for at få installeret gratis fibernet

28-01-2021

Fibia er i gang med at undersøge interessen for fibernet på Røsnæs. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Alle husstande på Røsnæs, omkring 1400 i alt, har mulighed for at få etableret fibernet, endda helt gratis. Fibia og lokale ildsjæle er i øjeblikket i gang med at undersøge hvor stor tilslutningen er til projektet.

Grundet coronapandemien er rigtigt mange rykket ud i deres sommerhus, sådan er det også i sommerhusområderne på Røsnæs, hvor mange arbejder hjemme fra, og det kræver i de fleste tilfælde en god internetforbindelse.

På opfordring af grundejerforeninger og lokale ildsjæle, er Fibia nu gået i gang med at undersøge interessen for fibernet i området.  Og Fibia er ude med et godt tilbud til alle husstande på Røsnæs, nemlig at alle kan blive tilsluttet helt gratis, det kræver blot at hver tredje husstand tilslutter sig.

”Hvis vi kan få en tilslutning fra cirka hver tredje husstand på Røsnæs, så er vi klar til at grave fibernet ned på hele Røsnæs. Vi forventer at få de knapt 500 tilslutninger, og så er det nok kundebase til at økonomien hænger sammen i et projekt i den størrelse,” forklarer Brian Guldberg Hinrichsen, projektkonsulent hos Fibia, og fortsætter,

”Vi graver kablet helt ind til den enkelte husstand og installerer vores udstyr i huset, og det er også selvom adressen er langt ned ad en lille vej.”

I forbindelse med etableringen af den nye cykelsti til Røsnæs, er der blevet gravet et føringsrør ned, som er forberedt til fiberkablet som skal forsyne Røsnæsområdet.

Hvis interessen er stor nok for fibernet på Røsnæs, regner Fibia med at begynde gravearbejder i løbet af sommeren i år.

Fibia er i øvrigt lige nu i gang med at etablere finernet på Strandbakken i Kalundborg.

Interesserede kan læse mere om projektet på hjemmesiden www.fibia.dk/røsnæs 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0