AnnonceLuk annonce
11 kunstnere på gruppens 2019 udstilling

30-06-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 6. juli er der fernisering, hvor Bispegårdsgruppen udstiller deres nyeste arbejder inden for maleri, tekstilkunst, skulpturer mv. Årets gæstekunstnere er keramiker Charlotte Nielsen, billedhugger Jan Christensen og billedvæver Margrethe Agger.

Udstillingen åbnes af formanden for Kalundborg Kunstforening Peer Lysemose lørdag den 6. juli kl. 14, hvor kunstnerne vil være tilstede. Udstillingen varer til søndag den 18. august 2018.

Det er i år 36 år siden, at den første version af Bispegårdsgruppen udstillede i den nyrestaurerede Bispegården, hvor planen egentlig var, at lokalerne skulle bruges til møde- og foreningsaktiviteter. Men sådan skulle det ikke gå. Bispegården blev nemlig, for 36 år siden, fejret med en udstilling i anledning af den lokale kunstner Hans Sørensens 60 års fødselsdag. Denne udstilling blev et tilløbsstykke med 2.000 gæster, og kommunen besluttedes herefter, at gøre Bispegården til det permanente udstillingssted, som vi i dag kender som et af Sjællands bedste og mest karakterfulde.

Udstillingen dengang var med den vordende Bispegårdsgruppe; Grete Balle, Mogens Balle, Hans Sørensen, Gudmund Olsen og Torben Heron. Den nu 93 årige kalundborgkunstner Grete Balle har været med i samtlige udstillinger siden, og i år udstiller kunstneren sine nyeste oliemalerier. De øvrige kunstnere fra Bispegårdsgruppen er Didder Geisler, Hans Helge Nielsen, Anne Fabricius Møller, Lis Lindkvist, Lillian Neergaard og Jesper Neergaard. Endvidere mindes den nylig afdøde Jeppe Juel Jepsen med en mindevæg.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0