AnnonceLuk annonce
10.kl. kommer tættere på bynært ungdomsuddannelsesmiljø

09-07-2019

Direktør Steffen Lund (EUC Nordvestsjælland)  (tv) og direktør Søren Ole Sørensen (Kalundborg Kommune) underskriver driftsoverenskomsten.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Efter sommerferien vil de kommende 10. klasseelever i Kalundborg modtage undervisning på Allikelund Gymnasium. De unge kommer dermed tættere på et bynært ungdomsuddannelsesmiljø.

Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune besluttede i juni at godkende administrationens forslag om, at EUC Nordvestsjælland fra august 2019 skal drive kommunens 10. klassetilbud. Dvs. at Kalundborg 10. Klasse Center (KTC), der hidtil har ligget på den tidligere Ulshøjskole i forbindelse med Skolen På Herredsåsen, nu vil ligge på Allikelund Gymnasium i midtbyen. Et tiltag, som der i øvrigt var bred opbakning til i Kommunalbestyrelsen.

”Vi ser det som positivt, at undervisningen i 10. klasse i højere grad knyttes til ungdomsuddannelserne. De unge skal møde den brede palet af uddannelsestilbud i kommunen og på den måde få smag for fremtiden,” siger formand for Børn- og Familieudvalget i Kalundborg Kommune, Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V).

Fagcenterchef for Børn, Læring og Uddannelse i Kalundborg Kommune, Charlotte Grummesgaard Nielsen, håber, at det nye samarbejde vil hjælpe de unge til en lettere overgang til ungdomsuddannelse, når de året efter skal påbegynde denne.

”Vi tror på, at kombinationen af faglig kvalitet og et praksisnært miljø vil sikre, at flere unge efter 10. klasse søger direkte ind på en ungdomsuddannelse,” siger hun.

Også hos Kalundborg Kommunes nye samarbejdspartner, EUC Nordvestsjælland, vækker den indgåede aftale glæde.

”Vi ser frem til at samarbejde med de øvrige ungdomsuddannelser, så de unge kan blive en del af tværfaglige, differentierede læringsmiljøer," siger direktør for EUC Nordvestsjælland, Steffen Lund.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0