AnnonceLuk annonce
103 julegaver skal hjælpe udsatte borgere

09-12-2016

5. klasse fra Høng Skole med mere end 100 julegaver til medborgerhuset. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Der tales så meget om, at nutidens børn kun tænker på sig selv. Men sådan er det ikke i alle tilfælde, en skoleklasse fra Høng Skole har gjort en forskel.

103 julegaver er indsamlet og sælges i Medborgerhuset i Kalundborg på søndag.

Sidste år solgte daværende 4.a på Høng Skole kager til fordel for Børns Vilkår en eftermiddag i Høng Centret. Kagerne havde eleverne selv været i et bageri for at bage, og der blev sendt et pænt beløb til Børns Vilkår.

Oplevelsen af at kunne hjælpe andre var stor for børnene, så da inklusionspædagog Jeanette Christiansen så, at varmestuen i Holbæk manglede gaver til deres pakkekalender, spurgte hun klasselærer Dorte Sørensen og klassen, om de ikke også ville hjælpe her. Og det ville de gerne! De samlede gaver ind en eftermiddag i Høng Centret - der kom rigtigt mange ind, så mange at der også kunne leveres til kommunens eget Medborgerhus.

I år går børnene så i 5. klasse. Jeanette og Dorte spurgte børnene om de havde lyst til at samle gaver ind igen. Svaret var meget klart: JAAAAAH! Så for to uger siden samlede de atter gaver ind i Høng Centret. I år blev det til ikke færre end 103 julegaver. Og i går, onsdag, var børnene så på tur til Medborgerhuset i Kalundborg for at aflevere alle gaverne.

De blev vel modtaget. Og i Medborgerhuset hjalp alle 25 elever endvidere med at lave en masse juledekorationer, der bliver solgt på et julemarked, så der kan blive lidt ekstra til medborgerhuset. Der er god brug for hjælpen: sidste år holdt 88 personer jul i Medborgerhuset.

Inden klassen tog bussen tilbage til Høng, blev de som tak for al arbejdet budt på risengrød, hvilket faldt i rigtig god smag.

Bliv tilmeldt vores nyhedsbrev og få en e-mail hvergang der er nyt på TV-Kalundborg.dk, KLIK HERFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0