AnnonceLuk annonce
100.000 kr. i støtte til festival

13-02-2018

Af Jens Nielsen

Der var overvældende interesse for tilskud fra LAG Midt-Nordvestsjælland ved årets første ansøgningsrunde. Halvdelen af de 24 ansøgende projekter indstilles til tilskud, bl.a. Lundbye-festival i Kalundborg til efteråret. Det glæder bestyrelsen at der er god opmærksomhed på muligheden for at søge midlerne, der skal skabe vækst og udvikling i Midt- og Nordvestsjælland.

12 spændende projekter i Midt- og Nordvestsjælland modtager tilsammen mere end 2,6 mio. Kr. fra LAG Midt- og Nordvestsjælland. I Kalundborg Kommune er der 100.000 kr. i støtte til en 8-ugers Lundbye Festival som skal markere 200 året for J. Th. Lundbyes fødsel i Kalundborg.

Lundbye Festivallen arrangers af Kalundborg Kunstforening I samarbejde med Kalundborg Kommune.

Storstilet festival

Den 1. september 2018 er det 200 år siden, at en af Danmarks største guldaldermalere, J. Th. Lundbye, blev født i Kalundborg. Kalundborg Kunstforening har taget initiativ til at fejre begivenheden med en storstilet Lundbye-Festival i samarbejde med Kalundborg Kommune og en række andre aktører. Festivalen indeholder fem udstillinger, guidede rundvisninger og foredrag, to bogudgivelser, anlæggelse af landmarks 'i Lundbyes fodspor' rundt om i kommunen, guidede kunstture, teaterforestillingen 'Kunst og Kærlighed', kirkekoncerter i Vor Frue Kirke, samt en videoproduktion om Lundbyes kunst. Festivalen varer otte uger og vil efterlade sig varige spor i Kalundborg by og omegn. Målgruppe er borgere, potentielle tilflyttere og turister fra ind- og udland.

Foreningen LAG Midt Nordvestsjælland arbejder for vækst og livskvalitet i kommunerne Sorø, Odsherred, Holbæk, Kalundborg og Lejre.

LAG (Lokale aktionsgrupper) er udpeget af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og modtager midler fra EU. Hver aktionsgruppe får et budget fra ministeriet og EU, som går til dels at tildele tilskudsmidler til relevante lokale projekter og dels til at drive foreningen. Du kan læse mere på om LAG på http://www.livogland.dk/lokale-aktionsgrupperFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0