10.000 km med vind i håret

Onsdag formiddag fejrede Cykling uden alder, at der nu var kørt 10.000 km for Nyvangsparken med vind i håret. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Cykling uden alder har netop nået de 10.000 km på cykel ud i det ganske land – eller i hvert fald i nærområdet med ældre fra Nyvangsparken.

10.000 km for plejecentret Nyvangsparken i Kalundborg er det blevet til, i med- og modvind for foreningen Cykling uden alder. Det blev i dag, onsdag, markeret i Kalundborg Havnepark, hvor flere af cykelpiloterne var mødt op for at fejre det -corona style - udenfor og med afstand. Der blev serveret chokolade og børnechampagne, da flere af cykelpiloterne skulle på cykel med rickshaws efterfølgende.

Beboerne på Nyvangsparken har således fået masser af vind i håret efter, at foreningen Cykling uden alder, tilbage i 2016, tilknyttede rickshaws til centret. Faktisk har Cykling uden alder cyklet 294 gange under COVID-19 fortæller Tonny Toft, der er cykelpilot og kaptajn på Nyvangsparken.

”Vi har fra marts til marts under corona cyklet 294 gange. Det er alligevel noget. Vi er lige nu seks aktive piloter i foreningen herude, der er 13 plejecentre tilknyttet Cykling uden alder, og vi har 18 rickshaws i alt i kommunen. Cykelpiloterne cykler for alle plejecentre i kommunen, og de nyder turene med de ældre, ligesom de ældre nyder den friske luft og vind i håret,” fortæller Tonny Toft.

Siger farvel til en pilot

Onsdag blev også dagen, hvor foreningen sagde farvel til en af deres cykelpiloter gennem mange år, Jens Tingvad, der er flyttet til Hørsholm. 

”Han er en Stor del af de 10.000 km, men han skal nu køre for de ældre i Hørsholm,” slutter Tonny Toft af.

Jens Tingvad fik et vækkeur, så han kommer til tiden, når han skal cykle for de ældre, og en kam til sit hår, så det sidder pænt, når han har haft vind i håret på en af sine utallige cykelture.

I november 2019 fejrede Cykling uden alder i øvrigt 10.000 cyklede km. for plejecentret Jernholtparken i Kalundborg.

Del