AnnonceLuk annonce
10.000 adresser uden varmt vand i 56 timer

31-07-2019

Onsdag formiddag blev de nye fjernvarmerør løftet på plads, en opgave der kræver tålmodig, de rigtige folk og det rigtige udstyr. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Forsyning gennemfører lige nu den hidtil største nedlukning på fjernvarmenettet, det betyder at ca. 10.000 adresser i Kalundborg er uden varme og varmt vand i 56 timer. Først kl. 02 fredag nat er der varme i rørene igen.

Kalundborg Forsyning udfører et omfattende arbejde på den store fjernvarmerørledning, som går fra Asnæsværket og helt frem til boosterstationen på Slagelsevej. Det betyder at der onsdag aften blev lukket for varme og varmt vand til omkring 10.000 adresser i Kalundborg.

”De to store rørledninger er fra 1980, og det meste af vejen ligger rørene oven på jorden, her er der ingen problemer, men de få steder hvor rørene går ned i jorden har vi oplevet begyndende tæring, og derfor er vi nødt til at udskifte de rørstykker som ligger i jorden, modsat så kan den del af rørledningerne som ligger oven på jorden holde mindst 20 år endnu,” fortæller projektleder Kenneth Aagaard fra Kalundborg Forsyning.

Onsdag formiddag var omkring 10 entreprenører, smede og kranfolk så i gang med at udskifte de gamle fjernvarmeledninger på Svanevej ved den gamle Novo port, et kæmpe projekt, både fordi der er tale om store rørledninger, der er meget blød bund som kræver afstivning af jorden samt at pladsen er trang, og så hjælper det ikke at det også regner, og har gjort det, det meste af natten.

Arbejdet forventes at vare i 56 timer, og først kl. 02 fredag nat bliver der åbnet for varmen igen, indtil da er der mulighed for at tage bad i enten Kalundborghallen eller i Årbyhallen, som ikke er påvirket af nedlukningen.

Ud over det omfattende renoveringsarbejde på Svanevej har Kalundborg Forsyning også planlagt tre mindre udskiftningsopgaver af ventiler på den store fjernvarmeledning.

Tilbage i maj måned var der også lukket for varme og varmt vand, her var det udskiftning af fjernvarmerørene under jernbanen på Slagelsevej, der blev udført.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0