AnnonceLuk annonce
100 tons tung plov udskiftet i Kalundborg

27-03-2020

Af Jens Nielsen

Det norske offshore forsyningsskib Havila Jupiter har været inde i Kalundborg for at få udskiftet/repareret en 100 tons tung plov. Kranførerne fra Kalundborg Havn har arbejdet i 26 timer på opgaven.

Da Havila Jupiter med sin dybgang på ca. 8 meter ikke kan gå ind i alle havne, besluttede rederen sammen med skibets agent i Danmark GAC Group, at sejle til dybvandshavnen i Kalundborg, da et plovskifte/reparation var påkrævet.

Normalt er en plov noget der hører landbruget til, men Havila Jupiter er altså udstyret med en plov på 10 x 17 meter og med en vægt på hele 100 tons, som skibet bruger til at lave render i havbunden til elkablerne fra havmølleparken ved Kriegers Flak.

Havila Jupiter ”parkerede” med en såkaldt Middelhavsfortøjning ved at lægge til kaj i Kalundborg Havn med agterstævnen mod kajen, så ploven kunne blive kørt på land for reparation med hjælp fra et set up leveret af BMS kraner.

”Det har været en stor operation, som har givet god aktivitet på Kalundborg Havn, bl.a. har vores kranførere været på opgaven i 26 timer,” fortæller havnedirektør Bent Rasmussen.

Det store reparationsarbejde er nu udført og i løbet af fredagen sejler Havila Jupiter retur til Kriegers Flak for at fortsætte arbejdet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0