AnnonceLuk annonce
100 års jubilæum

16-11-2016

Der er rigtigt hyggeligt i Den Gamle Biograf. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Biografen i Gørlev fylder 100 år i år, og det fejrer man på lørdag den 19. november med et stort jubilæumsarrangement.

Man kan vidst godt tillade sig at kalde Biografen i Gørlev for ’den gamle biograf’, da det er 100 år siden i år, at den lukkede dørene op for første gang.

Den 23. november 1916 åbnede Cilius Petersen en nybygget biograf på Østerled 25 i Gørlev. Nu 100 år senere markerer biografen sit jubilæum med et arrangement lørdag den 19. november, hvor alle er velkomne.

I forbindelse med jubilæum arrangementet vil der være en række forskellige indslag. Blandt andet viser man Charlie Chaplins gamle stumfilm ’The Pawnshop’ fra 1916. Ligesom ’Afgrunden’ med Asta Nielsen også bliver vist i biografen på lørdag. Derudover vil der være musik, taler og meget andet sjovt.

Viser stadig film

Da Gørlev Biograf lukkede i 1986, blev der i stedet lavet et medborgerhus i Den gamle Biograf, og her holder, i dag, fire foreninger til, deriblandt Gørlev Filmklub. I dag har man fået digitaliseret den gamle biograf, hvilket er årsagne til, at man stadig i dag kan vise en masse unikke og spændende film, som filmklubben viser hver anden torsdag.

Historien

Niels Johannes Cilius Petersen flyttede til Gørlev omkring 1908, hvor han var blikkenslager på Reersø. Han havde mange idéer, og da Vilhelm Rechendorff fra Næstved kom til Gørlev med sin omrejsende biograf, gik de i kompagniskab, og sammen begyndte de at fremvise film. I 1910 overtog Cilius Petersen det hele, og kunne i 1916 åbne en helt nybygget biograf i Gørlev.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0