AnnonceLuk annonce
100 år og stadig aktiv og moderne

07-04-2019

100-års dagen for Ubby Forsamlingshus blev fejret lørdag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I år er det 100 år siden, man første gang kunne slå dørene op til det nuværende forsamlingshus, ’Ubby Forsamlingshus’, det blev markeret lørdag eftermiddag ved en velbesøgt reception.

Det er 100 år siden at dørene blev slået op til Ubby Forsamlingshus, det blev lørdag markeret ved en velbesøgt reception hvor et flot jubilæumsskrift, udarbejdet af journalist Jørgen T. Madsen, blev afsløret af formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Ole Glahn (B).

Forsamlingshuset har været og er stadig en markant faktor i lokalområdet. Huset har været brugt til mangt og meget, og har haft stor betydning i hele området gennem 100 år.

Jørgen T. Madsen fortalte om det flotte jubilæumstidsskrift, og kunne bl.a. berette at forsamlingshuset tilbage i 1945 blev brugt som interneringslejr for mænd som havde samarbejdet med den tyske besættelsesmagt, en oplysning som ikke ret mange af de fremmødte var klar over.

I forbindelse med 100-års jubilæet var der også en flot udstilling i forsamlingshusets foyer som beskrev husets historie, en udstilling der er blevet lavet af Hvidebæk Lokalarkiv med bidrag fra Landbomuseet på Birkendegård.

Et kulturhus

Ubby Forsamlingshus er i dag meget mere end et almindeligt forsamlingshus, det er et moderne kulturhus som rummer både bibliotek og lokaler til Hvidebæk Lokalarkiv.

Forsamlingshuset som vi kender det i dag blev indviet i august 2001, hvor der blev bygget bibliotek og helt nyt køkken til forsamlingshusets forpagter, Kim Kok.

Ubby Forsamlingshus er i dag samlingssted for en lang række af aktiviteter med foredrag, musikarrangementer, arrangementer for børn og fællesspisninger, alt sammen arrangeret i et godt samarbejde mellem biblioteket, Hvidebæk Lokalråd og Kim Kok.

100-års jubilæet blev ligeledes fejret lørdag aften til et totalt udsolgt arrangement med tre retter mad og musik


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0