AnnonceLuk annonce
1. Maj: Opvarmning til valgkampen

01-05-2021

Af Jens Nielsen

Socialdemokratiet i Kalundborg fejrede i år 1. maj på Fugledegård. Kommunalvalget nærmer sig og det kom til at præge flere af talerne.

De røde faner var i år flyttet til Fugledegård hvor Socialdemokratiet afholdt deres 1. maj arrangement for små 50 deltagere, samtidig blev arrangementet livestreamet via Facebook.

Normalt foregår 1. Maj på Møllebakken, men grundet coronapandemien var det ikke muligt i år, men budskabet var det samme, arbejdernes internationale kampdag.

Formand for Socialdemokratiet i Kalundborg, Lars Kuhre Mortensen, bød velkommen og i sin tale sagde han bl.a.

”Der er fortsat mange kampe som skal kæmpes, også i Kalundborg Kommune. Især efter 11 år med en borgerlig borgmester, det har sat sit præg på alle velfærdsområder i kommunen. Socialdemokratiet er klar til at tage arbejdshandskerne på for at få vendt den udvikling.”

Også Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Tina Beck-Nilsson var på talerstolen. Hendes tale var også en opvarmning på den kommende valgkamp til kommunalvalget i november.

”Socialdemokratiet har store ambitioner og mange visioner, det er ikke nok med flotte ord på glittet papir, der skal vilje og handling til, og det har vi. Vi har viljen til at skabe en kommune hvor vi investerer i mennesker, for det er trods alt mennesker som vi bygger hele vores udvikling på. Vi har ambitioner for vores ældre, både de der klarer sig selv og dem der har brug for hjælp. Det skal handle om tillid og værdighed. Vi har ambitioner for vores børn. De skal have et godt børneliv uanset baggrund med lige muligheder, andet kan vi ikke være bekendt,” sagde Tina Beck-Nilsson, og fortsatte, ”I Socialdemokratiet bliver vi altid beskyldt for at tømme kommunekassen, det kommer ikke til at ske. Vi laver ikke uansvarlige budgetter. Det handler om prioritering og der skal ikke herske tvivl om, at vi vil bruge flere penge på velfærd. Vi har et kæmpe efterslæb på investeringer i velfærd. Vi i Socialdemokratiet glæder os til at skabe en kommune i balance, vi håber i vil være med.”

Motorvej

Folketingsmedlem Rasmus Horn Langhoff kom i sin 1. maj tale ind på coronasituationen i landet, men havde også Kalundborgmotorvejen med i sin tale.

”I år er det en særlig fornøjelse at holde 1. maj tale med en Socialdemokratisk regering ved roret. En regering som insisterer på at landet skal hænge sammen, det fik vi senest at se da regeringen præsenterede sit trafikudspil i Kalundborg hos Novo Nordisk, jeg var selv til stede, bare lige for en sikkerheds skyld, så de ikke glemte at nævne Kalundborgmotorvejen, men den var med i udspillet,” sagde folketingsmedlemmet.

Der var også 1. Maj taler fra kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlem Kirsten Rask, DSU'er og kandidat til kommunalbestyrelsen Steffen Bagger samt Europaparlamentetsmedlem Marianne Vind.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0