AnnonceLuk annonce
Sikrer område ved havneparken mod oversvømmelse

21-08-2019

Et nyt kloakrør i plastic skubbes ind i det gamle betonrør. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Forsyning er i øjeblikket i gang med at ombygge en pumpestation ved havneparken samt skifte en stor kloakledning. Det skal bl.a. afhjælpe oversvømmelse i området ved havneparken i forbindelse med skybrud.

To store sorte rør ligger oven på jorden fra pumpestationen ved havneparken og til en brønd ud for Vænget, og to store pumper er stillet op, der er tale om en midlertidig løsning mens entreprenører skifter en stor kloakledning og bygger pumpestationen om, for at sikre området ved havneparken for oversvømmelse i forbindelse med skybrud.

”Regnvand fra en stor del af Kalundborg ender ved den pumpestation som står lige op af havneparken, hidtil har det været sådan at vandet selv skal kunne løbe videre i en stor 70 cm. stor ledning, men i forbindelse med skybrud er kapaciteten ikke stor nok og kloakvand oversvømmer havneparken og området omkring, derfor bliver pumpestationen bygget om og den gamle kloakledning bliver erstattet af et nyt rør i plastic, sådan at vandet pumpes væk under tryk, på den måde kan vi hurtigere flytte vandet og undgå oversvømning,” forklarer projektleder hos Kalundborg Forsyning Jørgen Skafte, om det arbejde det i øjeblikket er i gang, lige ved siden af det nye fælleshus som er under opførelse i havneparken.

Den nye kloakledning i plastic skubbes ind i det gamle betonrør, fra pumpestationen og til brønden ved Vænget, en strækning på 136 meter. Ved at skubbe det nye rør ind i det gamle undgår Kalundborg Forsyning af skulle grave hele strækningen op. Fra brønden ved Vænget deler røret sig i to og vandet fortsætter frem til endnu en pumpestation på østhavnen inden vandet ender på hovedpumpestationen på Dokhavnsvej.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0