AnnonceLuk annonce
Kalundborg vil have vaccinationssteder

13-01-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune har opfordret Region Sjælland til at lægge strategien om, og lave vaccinationssteder i kommunerne således, at ældre og immobile borgere lettere kan få en vaccine.

”Vi opfordrer i dag Region Sjælland til at oprette et vaccinationssted i kommunen. Det er helt afgørende, at vaccinationerne kommer bredt og nemt ud. Kommunen lægger gerne lokaler til. Ligeledes vil vi tilbyde transport til immobile borgere uden anden transportmulighed. Endelig vil opfordre til, at beboerne på vores øer tilbydes vaccination på én gang på øen (Sejerø og Nekselø),” således skriver borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), på sin Facebookvæg.

Han påpeger, at forslagene vil gøre det lettere at udføre opgaven, og samtidig nedsætte risikoen for smitte i forbindelse med vaccinationen.

”Hvis strategien bliver ændret, foreslår vi Ubby Forsamlingshus. Det er geografisk midt i kommunen, det er let at køre til døren så at sige, der er handicaptoilet og niveaufri adgang. Det giver ikke mening at flytte folk rundt over store afstande, når man tænker smitterisiko, men der er også flere, der vil få det gjort, hvis det er let tilgængeligt, hvilket det er, hvis det er tættere på. Her kan man klare det i en ruf, hvis man fx får en pårørende til at køre en frem for, at man skal samle sammen i busser for at køre flere sammen,” siger Martin Damm. 

Faglig diskussion

Martin Damm påpeger, at der selvfølgelig kan være en faglig diskussion om volumen, men mener, at det kan løses ved fx blot at lave tider nogle dage om ugen for at undgå ressourcespild. 

”Man kan jo fx sige, at vaccinestederne har åben tre dage om ugen, hvis det passer med volumen. Vi skal selvfølgelig ikke spilde ressourcer. Men som det er nu, skal alle, herunder plejepersonale, immobile borgere, ældre osv. til Holbæk eller Slagelse for at blive vaccineret. Det giver jo langt mere mening, at de kan blive vaccineret i kommunen,” siger Martin Damm.

Region Nordjylland har allerede ændret strategi

I Region Nordjylland har de allerede omlagt strategien, og opretter lokale vaccinationssteder rundt om i kommunerne.

”Nordjylland har lige besluttet at lægge strategi om, og jeg mener, at de nu skal have 22 vaccinationssteder. Det kan selvfølgelig også sagtens lade sig gøre for andre regioner at lægge strategien om, og det bliver ikke os, de skal vente på. Vi kan være klar med en dags varsel,” slutter borgmesteren. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0