AnnonceLuk annonce
Grundstødt skib undersøges i Kalundborg

11-10-2016

Maestro Diamond har kastet anker ud for Røsnæs Hotel, nu skal dykkere undersøge bunden på skibet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Fragtskibet Maestro Diamond, der fredag aften gik på grund i Kadetrenden ud for Gedser, er nu trukket fri igen. Skibet er sejlet til Kalundborg hvor det skal undersøges for skader.

Skibet Maestro Diamond af typen Bulk Carrier og fra 2015, gik sent fredag aften på grund ved Gedser Rev sydøst for Gedser. Skibet som er lastet med 34.000 tons gødning var på vej fra Litauen til New Orleans i USA med sin last, da det kom uden for sejlrenden i Kadetrenden og gik på grund.

Tre slæbebåde har i går aftes siden klokken 21.00 arbejdet på at få det knap 57.000 tons tunge skib fri, og omkring klokken 1.00 kunne det fortsætte sejladsen.

Da skibet gik på grund gav det nogle buler i bunden. Miljøskibet Mette Miljø har derfor overvåget aftenens aktion, og efterfølgende Maestro Diamonds sejlads, og alt tyder på, at der ikke er gået hul på skibets tanke. Nu er Maestro Diamonds ved egen hjælp sejlet til Kalundborg Fjord hvor der er kastet anker, cirka ud for Røsnæs Hotel, her skal dykkere så undersøge skaderne på skibet inden det får lov at fortsætte sin rejse mod USA.

Hvorfor skibet er kom ud af ruten, er der ifølge vagthavenden ved Forsvarets Operationscenter, ingen forklaring på. Skibet har tidligere sejlet ruten gennem Kadetrenden, og burde være bekendt med faren ved at gå på grund, hvis ruten afviges.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0