AnnonceLuk annonce
Fra velfærd til farvelfærd.

06-02-2018

Læserbrev: Fra velfærd til farvelfærd

Den 11/8-2017 blev min datter Belinda indlagt på psyk Slagelse grundet spise stop. Dette spise stop holdte fra d. 4/8-17 frem til d. 4/10-17. Kun takket være en medpatient, kom hun i gang med at spise efter 60 dage. Herefter begyndte hendes skizofreni at eskalere. Samtidig med det, får vi beskeden om, at hun er medicin resistent.

Herefter kører 3 måneder med en skizofreni der sejler, uden mulighed for hjælp, andet end af den medicin hun nu engang får for tredjegang og som hun ikke kan tåle, grundet nedbrydelse af de hvide blodlegemer. Det skal desuden gå meget langsomt i optrapning. 
I dag har vi 4 februar 2018. Siden 5 januar er Belinda igen i spisestop og alt man vælger at gøre er, at prøve at tvinge hende med proteindrik.

Men hvor er den kognitive hjælp henne? Ingen psykologhjælp, selv om det er lovet. 
Der skulle starte ny psykolog på afd. 1 januar, som skulle kobles på Belinda med det samme. Dette er stadig ikke sket. Den sidste måned er der krævet, at få hende overført til Roskilde i henhold til frit sygehus valg, også her kan vi ikke få noget konkret ud af det. Allerede på et møde med sygehus ledelsen i november, efter en klage over afdelingen, blev de bedt om at få hende til anden afd., men intet sker.
I de snart 6 mdr. hun har vært indlagt, er der kun set tilbagegang. Hun har et utal af stranguleringer bag sig de seneste måneder. Sidste forsøg fandt sted så sent som mandag 29/1. Vi har henvendt os til politikere, ledelse samt sendt klager, men alt preller af.

Nu har vi i snart 6 mdr. været vidne til personale mangel. Det personale der er ansat, kører alle i forskellige retninger. Vi oplever en datter der opgiver mere og mere for hver dag der går. Hun er selvmordstruet og derfor tvangs tilbage holdt ( dette er fuldt forståeligt som noget af det eneste) Enkelte personaler kan se det rigtige i at pårørende er en ressource og ikke et problem, endelig efter knap 6 mdrs. indlæggelse begynder en del af personalet at spørge til hvor hjælpen bliver af.

Jeg forstår til fulde sygeplejerskerne i Holbæk siger stop som de gør, men det er desværre ikke det eneste sted i regionen den er gal. Dette er beviset på, at den måde der i dag drives sygehuse på ikke holder. Slagelse psykiatri sygehus vinder priser for fin arkitektur, desværre dumper de i behandlingen af patienter, for den behandling min datter udsættes for er ikke enkeltstående. Patienterne indgiver skriftlige klager til personalet, grundet mangel på omsorg og forståelse. Nu må alle disse nedskæringer stoppe og al den Excel arks behandling, for det hjælper ikke de syge. Jeg og min familie ønsker ikke, at Belinda er den næste der ikke kommer ud derfra i live.

Så Nu hvor regionsvalget er overstået og det nye regions råd er hoppet i arbejdstøjet, er det på tide, at I som politikere begynder at kræve behandling og hjælp frem for at svigte patienterne og til landspolitikerne kan jeg kun sige; "NU DET NOK. Psykiatriske patienter er også mennesker. De har lige så meget brug for respekt som somatiske patienter har og ikke svigt og nedladenhed"

Tid til psykiatriplan 2, lighed mellem somatiken og psykiatrien.

Bjarne Rose Pedersen
Formand Bedre Psykiatri KalundborgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0