AnnonceLuk annonce
Novo Nordisk inviterer til World Diabetes Day

13-11-2017

Medarbejdere fra Novo Nordisk Kalundborg markere World Diabetes Day via den blå cirkel, der er symbolet for World Diabetes Day. Foto: Novo Nordisk

Novo Nordisk inviterer til World Diabetes Day i morgen tirsdag den 14. november

Den 14. november er det World Diabetes Day. Det markerer Novo Nordisk i Kalundborg igen med et arrangement for hele byen, der sætter fokus på sundhed samt forebyggelse af diabetes. Alle er velkomne og arrangementet er gratis.

På verdensplan har ca. 415 millioner diabetes, og vi ved, at usund kost kombineret med fysisk inaktivitet er nogle af årsagerne til type 2 diabetes.

”Som verdens førende i behandlingen af diabetes, er det naturligt for Novo Nordisk at markere World Diabetes Day for at sætte fokus på den kæmpe udfordring, diabetes udgør. Samtidig vil vi som en af byens største arbejdspladser gerne være med til at skabe en positiv udvikling i Kalundborg, og det er vores håb, at vi med arrangementet på World Diabetes Day, kan være med til at inspirere til sundere kost og mere motion, der er så vigtige forudsætninger i forebyggelsen af diabetes,” siger Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk Kalundborg.

Et telt fyldt med inspiration Novo Nordisk byder alle interesserede velkommen på Kalundborg Klostertorv kl. 15.00 - 18.30, hvor de i samarbejde med blandt andet Kalundborg Diabetesforening, DGI bevæg dig for livet, der viser de nyeste trends indenfor idræt og motion, Umahro Cadogan, Ubberup Højskole, Gerlev legepark samt Kalundborg IF Løbeklub, i år sætter fokus på familiens sunde livsstil og forebyggelse af diabetes.

Madpakker til de første 150 børn

De første 150 børn vil få mulighed for at lave en sund madpakke til dagen derpå med kyndig vejledning fra Ubberup Højskole. Besøgende kan få målt blodtryk og lavet risikotest, smage sund juice, blive inspireret af Umahro Cadogans sunde snacks og konkurrencer, møde Kalundborg Diabetesforening, tale med en diabetessygeplejerske og diætist. Derudover kan familien dyste i Gerlev Legeparks område, og de mindste kan opleve Rumlerikkerne børneteater kl. 17.30 udenfor teltet på Klostertorvet.

Løb for en god sag

Vanen tro afholder Kalundborg Idrætsforening (KIF) WDD-løbet for både børn og voksne. Det koster 20 kr. at deltage, og alle pengene går ubeskåret til diabeteshjemmet Solglimt. Har du ikke fået tilmeldt dig, så er det muligt at gøre dette i teltet på dagen. Voksenløbet starter kl. 16.30 og børneløbet starter kl. 16.35.

Om World Diabetes Day (WDD)

WDD markeres hvert år den 14. november verden over og det er International Diabetes Fundation (IDF), der står bag. Formålet er at sætte fokus på både diabetes og de komplikationer, som ofte følger med sygdommen – samt på forebyggelse og behandlingsmuligheder. På verdensplan markerer mere end 1 million mennesker WDD i mere end 56 lande.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0