AnnonceLuk annonce
Valgfolder på arabisk og kurdisk

07-11-2017

Udsnit af valgfolder fra Enhedslisten.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Enhedslisten Kalundborg udgiver nu en valgfolder på arabisk og kurdisk, og arbejder på også at udgive en på farsi, der sammen med dari er en fællesbetegnelse for iransk, afghansk og tadsjikisk.

Det gør de, fordi Enhedslisten mener, at det er en god idé at lave en folder om deres parti på arabisk, kurdisk og farsi således, at man rækker en hånd ud til dem, der har svært ved at læse tingene på dansk.

Alle, der har boet i Danmark i mindst tre år har ret til at stemme, og man behøver ej heller at være dansk statsborger for at stemme.

”Vi har jo en syrer opstillet, og vi kom derfor til at tale om, at det kunne være relevant at have noget information på andre sprog end dansk. Der kan jo være nogle, der ikke kan dansk, og vi viser også lidt respekt over for folk, ved at bruge deres oprindelige sprog. Men skal de vide mere, foregår det på dansk. Debatterne foregår jo også på dansk, og det skal den også. Det her skal forstås lidt som en teaser, der kan give lidt informationer, og skabe kontakt til folk. Det er ikke for at komme uden om det danske,” siger Niels Erik Danielsen fra Enhedslisten.

Peter Jacobsen (DF) synes imidlertid, at det er træls, at Enhedslisten har truffet det valg, og mener ikke, at det bidrager til en bedre integration:

”Det er noget tosset noget. Vi er i Danmark, og det er et dansk valg. Det er jo også ironisk, at det er de samme, der siger igen og igen, at vi skal blive bedre til at integrere, og at der skal mere fokus på integrationen i Danmark, men en del af integration er jo også at lære dansk, og har man været i Danmark i tre år, må man da gå ud fra, at man kan læse og forstå en lille smule dansk. Enhedslisten kan da have ret i, at der skal styr på integrationen i Danmark, men det sker da ikke den vej. Det er ikke i orden, og det er træls, da det ikke bidrager til en bedre integration.”

Folderne er allerede blevet trykt, og uddelt flere steder, og der bliver løbende trykt flere, når der er behov for det.

Tekst i folderen lyder således:

”Stem på Enhedslisten til Kommunalvalg 2017.

Enhedslisten er Danmarks rød-grønne parti.

Enhedslisten kæmper for borgernes ret til et godt og trygt liv, uanset hvor de kommer fra, og vi kæmper for miljøet.

Vi ønsker et samfund, hvor ligheden er størst mulig, hvor borgerne behandles med respekt, og hvor vi passer på miljøet og naturen.

Vi kæmper for bedre uddannelsesmuligheder, for religionsfrihed, ligestilling, integration og retssikkerhed.

For os er det vigtigt, at alle, uanset alder og etnisk baggrund, får de bedste betingelser for et værdigt liv.

Hvis du er enig, så stem på Enhedslisten den 21. november 2017.

Sæt kryds ved Liste Ø

Enhver stemme er vigtig - også din!Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0