AnnonceLuk annonce
100 år på bagen

13-09-2017

Tom Christensen, her foran Dyrehøjgaard. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Dyrehøj Vingaard fejrer, at Dyrehøjgaard nu er 100 år – de ser tilbage på mange gode minder, men også fremad mod spændende tider for vingården, og de fejrer jubilæet med flere forskellige begivenheder i september.

Dyrehøjgaard fylder 100 år i år, og Tom Christensen har ejet gården i ti år. De første vinstokke blev plantet i 2008, men selve idéen tog allerede fat i 2007. Det hele bliver fejret med manér i hele september på vingården. De nuværende mure har altså stået på samme sted i 100 år, og vinproduktionen har også efterhånden lidt år på bagen. Det der engang var en travl stor gård med kvæg, grise, karle og piger er nu forvandlet til Danmarks største vingård med en spændende fremtid foran sig.

”Selvfølgelig kigger vi de 100 år tilbage, men vi kigger også frem. Det er vigtigt, for der sker så meget for vingården nu og i fremtiden,” siger Betina Newberry, der er vinbonde på Dyrehøj Vingaard sammen med sin bror, Tom Christensen.

Minder fra en fjern tid

Kender man en historie om livet på gården, håber Betina Newberry og Tom Christensen, at man vil dele sin historie med dem. Søndag den 24. september er alle inviteret til at kigge fordi, og har de en historie fra gården, de gerne vil dele, er der mulighed for det.

”Historierne er mange fra gammel og nyere tid. Vi vil gerne se, om vi kan samle så mange, der kan fortælle en historie om livet på Dyrehøjgaard, som muligt den 24. september kl. 15, hvor Stig Larsen, Jørgen Nielsens barnebarn, vil spille harmonika for os. Ved den lejlighed vil man nok kunne tænkes at møde venner, bekendte og hvem ved - måske en kæreste fra dengang i de gode gamle dage,” siger Betina Newberry og fortsætter:

”I vores daglige liv på vingården får vi tit gæster, der har haft deres gang på Dyrehøjgaard. Eller vi har nogle, der skriver til os. Bl.a. har vi tidligere modtaget et gribende brev fra Sverige, hvor Hans Kaufmann på 88 år fortalte om, hvordan han i 1939, som kun 14-årig jødisk dreng, var på flugt fra de tyske nazister, men fandt et helle på Dyrehøjgaard indtil den 28. september 1943.”

I stuehuset er der samlet billeder af gården og Røsnæs igennem tiderne, både før og efter branden i 1916. Starten på gårdens nye era er også med. Vi har gravet de første billeder frem fra dengang, hvor Tom startede med at grave alt op, pille ned og sætte op igen, og selvfølgelig vinmarkernes spredning over de sydvendte skråninger.

Suppe, steg og lagkage 
I hele september måned fejrer vingården, at Dyrehøjgaard runder 100 år, men særligt fejrer man det lørdag den 30. September kl. 19, hvor der bliver serveret en traditionel suppe-steg-og-lagkage fødselsdagsmiddag samt der vil være underholdning af Kalundborg Revyen, hvor de fem revyskuespillere vil give en smagsprøve på, hvad de har lavet gennem tiden.

Menuen ser således ud:

  • Velkomst RÖS Muscaris secco 
  • Forret Hjemmelavet oksekødssuppe, RÖS Cuvée Rosé 2015, RÖS Cabernet Cortis 2016
  • Hovedret Sprængt oksebryst med peberrodssauce, RÖS Solaris 2016, RÖS Solaris Reserve 2016
  • Underholdning af Kalundborg Revyen
  • Dessert , fødselsdagslagkage, RÖS Solaris Prestige 2016
  • Kaffe og avec, RÖS edelbrand frugtbrændevin eller RÖS likør

Hvis interesseret i at deltage i arrangementet med middag og revy-underholdning, kan man gå ind på Dyrehøj Vingaards hjemmeside, www.dyrehoj-vingaard.dk  og bestille billetter. Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0