AnnonceLuk annonce
Foredrag med Samuel Rachlin

25-02-2017

Samuel Rachlin kommer til Svebølle Kvik Bibliotek og holder foredrag om Putin.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den russiske præsident er en af verdens mægtigste mænd. Men hvem er Putin egentlig - og hvilken rolle spiller Putin i den politiske verdensorden?  Få svaret af Samuel Rachlin, der gæster Svebølle Kvik Bibliotek den 13. marts.

Svebølle Biblioteksgruppe inviterer til et aktuelt foredrag, hvor man kan opleve Samuel Rachlin kombinere fakta med egne personlige oplevelser. Det sker mandag den 13. marts kl. 19.00 i Svebølle.

Foredraget går bag om den russiske leder Putin og tager udgangspunkt i hans bog" Jeg, Putin", der udkom i 2014, lige efter urolighederne på Uafhængighedspladsen i Kiev.

Samuel Rachlin går tæt på personen og politikeren Vladimir Putin ved at se på Ruslands historiske forudsætninger. Den kolde krig, som mange troede var forbi, er aldrig sluttet for Putin og hans støtter i Kreml. Ligeledes tegner Samuel Rachlin et portræt af Putin fra barndoms- og ungdomsårene i Leningrad, over karrieren i KGB til årene som Ruslands præsident og premierminister. Der fortælles om Putins formskabende år som halvkriminel rod i en af Leningrads baggårde. En opvækst, der har præget Putin, og skinner igennem både i hans sprogbrug og hans politiske værdier og holdninger.

16 år i Sibirien

Samuel Rachlin har en enorm viden om Rusland, og han formår med sin humoristiske sans og nærvær at fange sit publikum med sin fortælling. Den store viden om Rusland udspringer til dels i hans opvækst i USSR, hvor han blev født i 1947. Samuel Rachlin og hans familie blev i 1941 tvangsforvist til Sibirien, hvor de boede i 16 år, inden de rejste til Danmark.

I 1990’erne arbejdede Samuel Rachlin for Verdensbanken i Washington, og har siden indtaget posten som finans-journalist på nyhederne på TV2. Han producerede i 1999 en meget rost tv-film om sin families tvangsforvisning til 16 års ophold i Sibirien. Han er desuden forfatter til bøger, deriblandt “Jeg, Putin” og “Mig og Stalin”, artikler og kronikker. Samuel Rachlin bor til dagligt i USA, men er nu hjemme i Danmark på visit, hvor han altså har sat tid af til at gæste Svebølle Kvik Bibliotek.

Foredraget med Samuel Rachlin er mandag den 13. marts kl. 19 på Svebølle Kvik Bibliotek. Billetter kan købes via www.kalundborgbib.dk Gratis medlemskab til Biblioteksklubben kan erhverves via kalundborgbib.dk/klub.

Arrangementet er et samarbejde mellem Kalundborg Biblioteker og Svebølle frivillige Biblioteksgruppe. Ligeledes er arrangementet støttet af Statens Kunstfond.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0