AnnonceLuk annonce
5.000 gymnaster til Kalundborg

24-02-2017

Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det er et tegn på, at foråret nærmer sig, når gymnasterne finder deres dragter frem, og melder klar til tre store opvisningsdage i Kalundborg Hallerne den første weekend i marts.

Der bliver godt trængt, når mere end 5.000 gymnaster skal vise, hvad de kan til DGI's store og traditionelle forårsopvisning. Opvisningen er samtidig et stort trækplaster for publikum, der kan være med på sidelinjen, når forskellige gymnastikformer bliver vist på gulvet.

"Der er ikke to opvisninger, der er ens. De mange deltagende foreninger stiller med hold inden for alle grene af gymnastikken, lige fra højtflyvende springgymnaster til rytmehold og hold, der har fået inspiration fra forskellige dansegenrer,” siger gymnastikkonsulent i DGI, Linda Bach Larsen og tilføjer:

"Stævnet er jo traditionelt et breddestævne, men til forårsstævnerne kommer også en række efterskoler og DGI's egne landsdelshold, og så er vi oppe på et temmelig højt niveau. Holdene sætter standarden for, hvad man kan opnå, og de allerdygtigste er som regel også dem, der lander på DGI's verdenshold senere i deres karriere.”

Forårsopvisningerne rundt omkring er gymnastikkens højborg, der år efter år samler mange tusinde gymnaster over hele landet. Her kan man vise sine færdigheder frem, ligesom man kan blive inspireret som instruktør eller gymnast.

"Stemningen til de her store opvisninger er helt specielle. Vi kan se det på gymnasterne, når de skal på gulvet. De har forberedt sig og er spændte på, hvordan det skal gå. Når de så har været på gulvet, så nærmest skinner de. Det er en energi, der smitter,” siger Linda Bach Larsen.

Frivillige kræfter
Til opvisningen i Kalundborg er 5.000 deltagere klar, og næsten lige så mange publikummer. Det kræver overblik og en masse frivillige hænder.

"Det er i høj grad de frivilliges fortjeneste, at vi år efter år har succes med vores opvisninger. De knokler med masser af gejst, og det fortjener de anerkendelse for,” siger Linda Bach Larsen.

DGI Forårsopvisning i Kalundborg Hallerne foregår den 3., 4. og 5. marts 2017. Fredag er kun for voksenhold fra kl.18.30 til 22.00, mens lørdag og søndag byder på gymnastik for alle fra kl.9.00 til 18.00.

Se hele programmet på www.dgi.dk/gymnastikFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0