AnnonceLuk annonce
Fire unge tiltalt for grov vold på skole

15-02-2017

Skolen på Herredsåsen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det startede med et uskyldigt brætspil, mellem en gruppe elever på Skolen på Herredsåsen i spisefrikvarteret den 19. maj sidste år. Tirsdag endte sagen i Retten i Holbæk og involverede to tolke, fire forsvarsadvokater, en anklager, en dommer og to domsmænd, skriver sn.dk.

Fire store drenge i alderen fra 16 til 18 år, stod, tirsdag, tiltalt efter straffelovens strenge voldsparagraf, der handler om vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter. Alle fire er forhenværende elever på Skolen på Herredsåsen, hvor de gik i skolens modtageklasse. Deres offer var ifølge anklager Camilla Larsen en somalisk elev i modtageklassen, samt en i dag 16-årig etnisk dansk dreng som dengang gik i 9. klasse på skolen, og som forsøgte at standse overfaldet.

Forløbet var kaotisk, den dag i maj sidste år, og de fire tiltalte såvel som de tre vidner der tirsdag afgav forklaring i retten, gav vidt forskellige udlægninger af præcist, hvad det var der var hændt.

Det lå fast at den yngste af de tiltalte, der i dag er 16 år, kom op og skændes med den somaliske elev om det spil de spillede. En af de andre tiltalte en 18-årig mand kom ind i klasselokalet, da han hørte de to skændes. Herefter udviklede det sig til håndgemæng mellem de tre, og de to sidste tiltalte, en 18-årig samt en 17-årig, samt det 16-årige offer, kom til da de hørte larmen fra slagsmålet, skriver sn.dk

En lærer på skolen beskriver over for sn.dk, sagen som voldsom og kaotisk.

Ifølge det anklageskrift, som blev præsenteret i Retten i Holbæk, skulle den somaliske elev både være slået og sparket af fire andre, og være blevet fastholdt af en af de fire, mens de andre slog ham.

Ifølge de tiltaltes forklaring, havde han dog også selv uddelt slag, En af de to 18-årige tiltalte forklarede således, at han havde brækket næsen efter at have modtaget et slag i ansigtet.

En 16-årige dreng blev ramt af flere slag, som var tiltænkt den anden dreng. Det kostede ham blandt andet et bøjet ribben, der medførte smerter i mere end en måned efterfølgende.

Skolens lærere forsøgte efterfølgende at få ro på gemytterne. En arabisk talende dreng fra 9. klasse hjalp med at oversætte for lærerne.

De fire tiltalte, samt en femte elev som skolen vurderede også havde været involveret i slagsmålet, blev efterfølgende bortvist fra Skolen på Herredsåsen. Skolen valgte desuden at melde sagen til politiet.

Udover en tiltale for grov vold, kom anklageren også om en begæring om udvisning af de fire tiltalte. Der nåede dog ikke at blive afsagt dom i sagen tirsdag. Der vil blive afholdt endnu et retsmøde mandag den 20. februar, hvor dommer Svend Erik Hansen forventer at kunne afsige dom i sagen, oplyser sn.dk.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0