AnnonceLuk annonce
Frivillige netværksfamilier søges

08-02-2017

Informationsmøde om frivillige netværksfamilier. Privatfoto

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går aftes afholdte Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp, der står i spidsen for projektet Multikulturelt netværk, informationsmøde i Kalundborg for alle, der kunne være interesseret i at blive ’frivillig netværksfamilie’.

Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp i Kalundborg er gået sammen om projektet Multikulturelt netværk. Initiativet bakkes op af kommunen og en række frivillige organisationer. Idéen er, at alle flygtninge skal have tilbudt en dansk netværksfamilie fra Kalundborg.

Der dukkede omkring 20 personer op, og selvfølgelig så organisationerne bag mødet gerne flere, men var godt tilfredse.

”Det er helt fint, og allerede umiddelbart efter mødet i går, skrev syv familier sig op som netværksfamilie. Pt. ser det ud som om, at Kalundborg Kommune skal modtage 58 flygtninge plus familiesammenførte, det er faldet meget. Men på den baggrund har vi ca. brug for en 15-20 netværksfamilier, og vi håber selvfølgelig, at vi, med mødet, i aften kan få flere familier med. Får vi omkring 15-20 frivillige familier, vil vi kunne dække behovet. Vi håber også, at de, der allerede har meldt sig, giver informationen videre ud i deres netværk, så der - den vej igennem - måske også kommer flere frivillige. Vi oplever nemlig en stor efterspørgsel efter frivillige danske venner blandt kommunens flygtninge. Det er en fantastisk fordel for flygtninge at have danske venskaber. De bliver langt hurtigere integreret, og vi vil jo gerne have folk i gang eksempelvis i foreningslivet,” siger Else Marie Jespersen, formand for Røde Kors i Kalundborg.

Søger 30-40 frivillige

Multikulturelt netværk søger altså stadig frivillige netværksfamilier, som vil hjælpe flygtninge med at træne dansk og lære lokalmiljøet at kende.

”Det skal fungere som en slags god nabo. Man kan drikke kaffe sammen, øve hverdagsdansk eller vise rundt i Kalundborg. Det vigtigste er, at man kigger ind til hinanden med jævne mellemrum,” siger Else Marie Jespersen.

Der er brug for både unge og ældre frivillige, enlige såvel som børnefamilier, gerne bosat i Kalundborg kommune. Når man melder sig som frivillig, udfylder man et profilskema, og herefter bliver man matchet med en flygtning eller en flygtningefamilie.   

Blandt de flygtninge, som søger danske venner, er der mange børnefamilier, men også nogle ældre. De fleste kommer oprindeligt fra Syrien, men der er også nogle fra Iran, Irak og Eritrea. Alle går på sprogskole, men det er forskelligt, hvor meget dansk de taler. Enkelte taler også lidt engelsk.

Der er informationsmøde igen i aften, og det foregår denne gang på Gørlev bibliotek kl.19.00.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0