AnnonceLuk annonce
Havneparken er ikke glemt

06-12-2016

Havneparken. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mange borgere i byen undrer sig over, hvad der sker og hvornår der sker noget i den nye havnepark, hvor dlg siloen før lå i Kalundborg. Men der arbejdes på det.

Stilheden omkring den bynære havnepark i Kalundborg betyder ikke, at der ikke arbejdes videre på projektet, for det gør der, i stor stil endda. Projektgruppen, der arbejder på havneparken er i fuld gang med at evaluere på alt, hvad der er foregået på pladsen i havneparken. Derudover er de i gang med de endelige skitser for området.

”Vi havde politisk styregruppemøde i sidste uge. Vi har jo haft en lidt omfattende evalueringsperiode sammen med alle dem, der har været aktive i projektet. Vi har taget flere ting til efterretning, og vi vil gerne løfte ambitionsniveauet på flere parametre. Vi har lært rigtig meget af hele denne proces,” siger projektleder ved Kalundborg Kommune, Dennis Ravn.

Dennis Ravn fortæller bl.a., at man har lært meget omkring netop synlighed, og at der skal skabes retningslinjer for brugen af havneparken. Den ramme har man nu dannet, på organisatorisk niveau i hvert fald, og nu handler det om at få det meldt ordentligt ud, så borgerne kan se, hvad ambitionen er for pladsen.

”Vi har tegninger, der nu viser ret konkrete løsninger, og det skal sættes i gang i 2017. Der går ikke længe, inden vi kan vise det hele til borgerne. Vi har lavet en disponeringsplan, hvordan vi skal lave mere grønt, og vi har sat penge af til den storskærm derned til. Planen er stadig på skitsestatus, men det begynder at ligne noget, og der kommer snart en plan for, hvordan pladsen skal se ud. Derudover bliver der jo også frigivet midler til at komme i gang i 2017,” siger han.

Det handler meget om at få koblet by og havn sammen, og i den forbindelse vil man teste området mht. trafik også.

”Det drejer sig jo bl.a. om Skibbrogade og Standstræde, hvor vi kan lave en trafik-saneringsløsning, så man skal stoppe ned, og så må vi se på, hvad det gør det for trafikafviklingen i byen,” fortæller Dennis Ravn, og understreger, at man også bruger kræfter på at finde muligheder for forskellige servicefunktioner i den ny havnepark, da der i den grad mangler den slags funktioner.

”Det giver da så meget mening at have fx et ishus og et sted, man kan få en kop kaffe sådan et sted,” siger han.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0