AnnonceLuk annonce
Vagt forhindrede skolebrand

05-12-2016

Benny Juul, indehaver af Juuls Vagt. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I nat var der ild i en juledekoration på Tømmerup Skole. Det kunne være endt i en katastrofe, men heldigvis blev ilden slukket i tide, da en årvågen vagt opdagede branden.

Kort efter midnat gik alarmen på Tømmerup Skole. Vagten, der var på job hos Juuls Vagtservice i Kalundborg, kørte derud, og var fremme inden for få minutter, hvorefter han kunne konstatere ild i en juledekoration og i vindueskarm på skolens bibliotek.

Branden fra juledekorationen havde fået fat i vindueskarmen og noget omkringliggende, og Frovin Olsen, der er vagt hos Juuls Vagtservice slukkede straks branden, men kontaktede derefter indsatsleder ved Vestsjællands Brandvæsen, Jan Clausen.

”Vagten modtog en alarm fra skolen pga. varmeudvikling fra branden, og da han havde slukket branden, ville han sikre sig, at den var ordentlig slukket, og han ringede derfor til Jan Clausen, som kom ud og tjekkede, at ilden ikke havde bredt sig og var slukket,” fortæller Benny Juul, der ejer Juuls Vagtservice i Kalundborg.

Benny Juul fortæller endvidere, at det desværre er noget de oplever ofte, at folk ikke har slukket deres juledekorationer.

”Vi oplever ofte, på vores runderinger, at måtte slukke glemte dekorationer. Her gik det heldigvis godt, men det kunne have haft en yderst uheldig konsekvens,” siger han.

Indsatsleder ved Vestsjællands Brandvæsen, Jan Clausen fortæller, at det er et problem, at folk glemmer at slukke juledekorationer mm. her i julemåneden. Han var en tur forbi Tømmerup Skole i går for at tjekke, at ilden var helt slukket.

”Jeg blev ringet af op af Juuls vagtservice, og kørte derfor derud for at tjekke, at branden var helt slukket, hvilket den var. Men det er desværre et problem, at alt for mange glemmer at slukke deres juledekorationer med levende lys i her i december,” fortæller han.

Læs også http://bil-bolig-butik.tv-kalundborg.dk/Brande-i-private-hjem-topper-i-decemberFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0