AnnonceLuk annonce
Tricktyveri med kram og kys

05-12-2016

 

Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går fik Midt- og Vestsjællands Politi flere anmeldelser fra borgere, der var blevet franarret penge og andre værdigenstande i eget hjem.

Flere ældre borgere i Kalundborg, Høng og Svebølle fik i gå besøg af en eller flere kvinder, hvis hensigt var at stjæle. Bl.a. var en ældre borger i Kalundborg ude for, at en kvinde forsøgte at komme ind i lejligheden. Den pågældende kvinde krammede den ældre borger, og gav hende et kindkys og satte herefter en fod i døren. Hun spurgte efter en tlf. på fremmedsprog, men den ældre kvinde afviste kvinden og lukkede døren.

Et andet sted i Kalundborg lå en ældre sengeliggende mand i sin hospitalsseng i stuen. Døren til hans bopæl var ulåst, således at hjemmeplejen kunne komme og gå. Imidlertid gik to kvinder ind og ind i stuen hos den ældre mand i går, hvor den ene gav ham et brev. Den anden kvinde gik samtidigt direkte hen til et skrivebord i stuen og begyndte at åbne skufferne. Efterfølgende gik hun hen bag den ældre mands seng og begyndte at åbne skuffer i reolsystemet. Ingen af de to kvinder sagde noget. Der blev stjålet 3.600 kr. fra pung på skrivebordet. Herefter forlod kvinderne stedet.

Også i Svebølle var der kvinder på spil. En ældre kvinde hørte et bump fra førstesalen i husert, hvor hendes mand lå og sov. Da hun gik op, mødte hun to unge, udenlandske kvinder med tørklæde på. Kvinderne havde en mindre seddel i hånden, og talte noget uforståeligt gebrokkent engelsk. Kvinden forstod ikke engelsk, men havde fået kvinderne ud af huset i en fart. Intet blev stjålet.

Ligeledes havde en kvinde banket på døren til en ældre mand på 92 år i Høng. Da manden åbnede døren, havde kvinden krammet manden, og ført ham ind i køkkenet. Kvinden fortsatte ind i stuen og har formentlig været inde i de tilstødende værelser, hvor der er stjålet smykker, herefter gik hun ud af hoveddøren. Der blev bl.a. stjålet Panterhalskæde 14 karat med medaljon, to tykke vielsesringe 14 karat guld, to manchetknapper i guld med marmor samt et guldur.

Politiet er meget interesserede i at høre fra vidner, der har oplysninger om de pgl. hændelser. Det kan ikke afvises, at der er en sammenhæng mellem sagerne. Hvis man ser noget mistænkeligt i sit lokalområde, så ring straks til politiet på 114. Politiet gentager også rådet om ikke at lukke fremmede ind på sin adresse, hvis man ikke i forvejen har aftale om besøg, eller det er nogen, som man kender i forvejen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0