AnnonceLuk annonce
Et rødt flag må ikke smælde

01-12-2016

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der er tradition for, at man i kommunalbestyrelsen i Kalundborg synger en sang forud for kommunalbestyrelsesmødet. I går var det Niels Erik Danielsen((EL), der stod for sangvalget, men valget blev imidlertid ikke imødekommet.

I går på kommunalbestyrelsesmødet havde Niels Erik Danielsen (EL) ønsket, at man skulle synge ’Når jeg ser et rødt flag smælde’, men ønsket blev ikke imødekommet.

”Til mit ønske om sangvalg, fik jeg følgende fra direktionen: ”Der er tradition for, at sangvalg holder sig nogenlunde neutrale og inden for højskolesangbogen – kunne jeg få dig til at vælge en ny sang?” Jeg svarede: "Når jeg ser et rødt flag smælde" står i Højskolesangbogen. Neutral beder I om, jeg har pligtskyldigt og med engagement sunget med på diverse nationalistiske og gudelige sange. Det har ikke altid været rart og langt fra neutralt. Men det har jeg gjort, fordi jeg har respekteret det enkelte medlems sangvalg. På samme måde håber jeg, medlemmerne af kommunalbestyrelsen vil respektere mit sangvalg,” fortæller Niels Erik Danielsen.

Direktionen svarede derefter Niels Erik Danielsen, at det selvfølgelig er korrekt, at sangen er fra Højskolesangbogen, men at man vurderede, at sangen ville blive vurderet som partipolitisk, og derfor ikke ville være et hensigtsmæssigt valg, og man bad Niels Erik Danielsen pege på en anden sang.

”De skrev derudover også, at man ville bede borgmester, Martin Damm (V), om at foretage en forventningsafstemning med os alle omkring sangvalg i forlængelse af KBmødet. Jeg svarede, at jeg var målløs. Efterfølgende har direktionen endnu engang bedt mig om at vælge en anden sang. Jeg synes, det er at gå i for små sko, at man ikke ønsker at synge en af vore smukke arbejdersange. Og det er pjattet, at man ikke vil respektere mit valg af sang,” siger Niels Erik Danielsen.

På gårsdagens kommunalbestyrelsesmøde i Kalundborg besluttede borgmester Martin Damm (V) efterfølgende, at spørgsmålet om sangvalg skal behandles i Økonomiudvalget.

”Jeg synes, det er manglende respekt over for den arbejderbevægelse, som har været en forudsætning for, at vi har det velfærdssamfund, som vi har i dag, at man ikke må vælge denne arbejdersang. Jeg synes dog også, at man skal se det fra den humoristiske side, og derfor har jeg skrevet en lejlighedssang,” siger Niels Erik Danielsen.

Martin Damm forstår ikke, at Niels Erik Danielsen ikke kan se, hvorfor man fra direktionens side har sagt nej til at synge ”Når jeg ser et rødt flag smælde”.

”Vi har i mange år haft en tradition, hvor vi synger en sang inden mødet. Vi synger for at skabe fællesskab, og vi har sådan set aldrig skrevet regler for, hvad der skulle synges, det har været indforstået, at man ikke sang politiske sange. Vi spurgte derfor pænt Niels Erik Danielsen, om han ikke kunne vælge en anden sang. Formålet med at synge er ikke at politisere den institution, der netop er til for at skabe fællesskab. Det er åndssvagt at skulle lave regler om, og har aldrig før været nødvendigt. Der har altid fungeret. Uanset politisk observans har vi kunne samles om en sang,” siger Martin Damm.

Sang om forbuddet mod at synge ”Når jeg ser et rødt flag smælde” ved kommunalbestyrelsesmøde i Kalundborg.  Af Niels Erik Danielsen (EL) Melodi: ”Mariehønen Evigglad” eller ”Den lille frække Frederik”.

 

Og må man synge rødlig sang

om arbejdsliv i Dannevang.

Nej det er nemlig klart forbudt

For Martin Damm han siger slut.

 

Og rødligt flag det slår et smæld

for dette flag vi står i gæld.

Vor velfærd hviler klart derpå

og denne må jo ej forgå.

 

Men Bürgermeister han er hård

og ned på frisind han så slår

for slut med proletarens sang

selvom den har så mild en klang.

 

Nu hvisker vi en rødlig sang

for dette har vi jo en trang

og kampen styrkes dag for dag

for vores røde gode sag.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0