AnnonceLuk annonce
Tømmerup Fri- og Efterskole får børnehave

17-11-2016

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tømmerup Fri- og Efterskole laver nu fribørnehave i det 190 m2 store hus, de købte i august i år.

På Andaksvej 23 i Tømmerup skal der være fribørnehave fra omkring den 1. marts 2017. Skolen købte den store bygning i sommer, fordi man længe har syslet med tanken om at lave en fribørnehave.

”Huset har ligget der længe, og pludselig blev det sat til salg, hvilket betød, at vi skulle træffe en hurtig beslutning, og det gjorde vi. Tankerne om en børnehave har vi selvfølgelig også haft i kraft af, at huset ligger ideelt til formålet. Nu får vi det tredje ben, som er en børnehave, og det passer rigtig godt sammen med resten,” siger Jens Boldt, forstander på Tømmerup Fri- og Efterskole.

Langt besøg inden skolestart

Det er planen, at fribørnehaven bliver normeret til 25 -30 børn. Derudover skal de børn, som skal gå i 0.klasse på friskolen, gå tre måneder i børnehaven inden skolestart, dvs. fra april og frem til sommerferien.

”På den måde bliver de vant til at være på skolen, og overlevering til SFO osv. bliver lettere, når børnene begynder rigtigt i skole efter sommerferien. Jeg ved dog ikke, om vi når det til sommer, men på sigt er de ti hvert fald planen,” siger Jens Boldt.

Pt. arbejder man på vedtægter, læreplan, og der skal søges personale, ligesom håndværkerne allerede er i gang. Derudover har man forpagtet det store stykke jord mellem skole og den kommende børnehave, så man kan gå fra børnehave til skolens område, hvor der er sø, shelter og legeplads, uden at skulle ud på vejen.

Bygningen skal igennem en omfattende renovering med udskiftning af vinduer mm., og skal godkendes hos Kalundborg Kommune. Men allerede fra næste uge regner Jens Boldt med, at forældre kan begynde at tilmelde børn til den nye børnehave.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0