AnnonceLuk annonce
Pendlere hjælper med kø problemer

11-11-2016

Store skilte er sat op ved indfaldsvejen til Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Pendlere har meldt sig til at hjælpe Vejdirektoratet med at gøre noget ved køen på seks strækninger i Danmark, heraf to strækninger i Kalundborg.

Vejdirektoratet har den seneste uge søgt testbilister til et pilotprojekt, der skal mindske køen på seks udvalgte strækninger med begyndende kødannelser. Ti bilister har nu meldt sig på banen, og deres største motivation er at komme de lokale kø problemer til livs.

Lokalt er der tale om to udvalgte strækninger, i krydset Hareskovvej/Asnæsvej (i retning mod Kalundborg) i tidsrummet ca. kl. 6:00-8:15, og i rundkørslen Holbækvej/Hovvejen ved Kalundborg (i retning mod Kalundborg) i tidsrummet ca. kl. 6:00-8:15.

For at få mere fokus på problemet er der opsat store skilte på indfaldsvejene som gør opmærksom på hvornår kø-problemet er størst.

Trafikdirektør i Vejdirektoratet, Niels Tørsløv, er glad for bilisternes engagement:
”Vi er glade for, at pendlerne har meldt sig ind i kampen mod køer på deres daglige rute.  Måling af bilisternes oplevelse af at sidde i kø skal give os ny viden om trafikadfærd, som vi regner med at bruge, når vi skal planlægge afviklingen af trafikken ved vejarbejder eller større arrangementer.”

Vejdirektoratet forventer ikke at kunne løse de tunge trængselsproblemer med dette pilotprojekt. Fokus er i stedet på at løsne op for nogle af de kortvarige kødannelser på de udvalgte strækninger.
Vejdirektoratet har udvalgt seks strækninger til pilotprojektet, der i korte træk handler om at få bilisterne til at bryde vanen og køre lidt tidligere eller lidt senere, end de plejer. Og det er en udfordring, der bliver svær, for vores adfærd er styret af mange faktorer. 

Bliv testbilist 
Vejdirektoratet søger stadig testbilister, der vil deltage i pilotprojektet. Testbilisterne skal fortælle, hvordan de oplever at køre på de seks strækninger med meget tæt trafik i morgentimerne. Det sker både gennem interviews og eventuelt ved at måle bilisternes fysiske reaktion med et særligt aktivitetsarmbånd.


Har du lyst til at være med i Vejdirektoratets pilotprojekt, som skal få trafikken til at glide bedre i myldretiden? Og har lyst til at fortælle, så er du måske en af vores testbilister.
Du kan deltage i pilotprojektet, hvis du:


Dagligt bruger en af følgende strækninger:
Kalundborg – i krydset Hareskovvej/Asnæsvej (i retning mod Kalundborg) i tidsrummet ca. kl. 6:00-8:15.
Kalundborg – i rundkørslen Holbækvej/Hovvejen ved Kalundborg (i retning mod Kalundborg) i tidsrummet ca. kl. 6:00-8:15.
2. Er villig til at deltage i 2-3 ugentlige interviews af en varighed på max. 5 min. pr. interview. Interviews vil blive brugt af medierne og på Vejdirektoratets hjemmeside. Vi laver ugentligt aftaler om interviews med dig, hvilket naturligvis skal hænge sammen med din hverdag.
3. Eventuelt har en Android-smartphone og accepterer, at de data, som Vejdirektoratet indsamler via aktivitetsarmbånd, må anvendes og opbevares i anonymiseret form i dette projekt. Dit aktivitetsarmbånd, som er koblet til din smartphone, vil give os adgang til at hente dine data, der beskriver din varians i hjerterytmen samt gps.
Hvis du vil være testbilist, kan du tilmelde dig via post-kom@vd.dk. I mailen skal du oplyse dit navn og adresse, så vi kan sende dig et aktivitetsarmbånd og information om pilotprojektets forløb, oplyser Vejdirektoratet.
 
Fakta om pilotprojektet: 
Pilotprojektet Over fire uger vil Vejdirektoratet bruge pilotprojektets forskellige tiltag til at få bilisterne til at køre en smule tidligere eller senere, end de plejer.

Pilotprojektet gennemføres lokalt på flg. Strækninger:

Krydset Hareskovvej/Asnæsvej i Kalundborg i retning mod Kalundborg
Rundkørslen Holbækvej/Hovvejen ved Kalundborg i retning mod Kalundborg.

De udvalgte strækninger er kendetegnet ved den såkaldte begyndende trængsel – her er der tale om en såkaldt spidstime i morgentimerne, hvor kødannelserne er så kortvarige, at man kan opnå en tydelig effekt, ved at bilisterne flytter deres afrejsetidspunkt en smule.
 Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0