AnnonceLuk annonce
Grete Balles 90 års fødselsdagsudstilling 

21-10-2016

Et af væver og billedkunstner, Grete Balles kunstværker.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Væver og billedkunstner, Grete Balle, fyldte i april måned 90 år, og det er blevet fejret med udgivelse af bogværket ”Billedligt talt” om kunstnerens liv og kunst. Derudover også med en vandreudstilling med ca. 75 af Grete Balles kunstværker. Den 29. oktober er der således også fernisering på Bispegården kl. 14.

Bispegården kan om noget forbindes med Grete Balle, og derfor slutter vandreudstillingen, i anledning af hendes 90 års fødselsdag, også her. Den 29. oktober er der nemlig ferniesering kl. 14. 

I 1981 dannede Grte Balle Bispegårdsgruppen sammen med bl.a. hendes ægtefælde Mogens Balle og Kalundborgkunstneren, Hans Sørensen. Baggrunden for dannelsen af gruppen var den første udstilling i Bispegårdens nyindrettede udstillingslokaler med Hans Sørensen, og siden har Bispegårdsgruppen haft en årlig udstilling på Bispegården, som anses for et af Sjællands smukkeste og mest karakterfulde udstillingssteder.

Grete Balle er autodidakt, og debuterede allerede som 24-årig på Kunstnernes Efterårsudstilling. Gennem sit lange kunstnerliv har hun udfordret den traditionelle opdeling af kunstarterne, hvor tekstilkunst grupperes som kunsthåndværk, og insisteret på det vævede eller syede værks status som et kunstværk på lige fod med ex. maleriet. Grete Balle anses således for at være bannerføreren for tekstilrevolutionen op gennem 1960`erne og 1970`erne

I såvel tekstiler som malerier har Grete Balle altid gået nye veje. Hun indarbejder gerne naturmaterialer som planter, grene, strå og sten, men også materialer som plastic eller kunstfibre. I de senere år har hun især genoptaget arbejdet med gouache og maleri og skabt en lang række ofte meget farvestærke billeder.

Grete Balle er repræsenteret med værker på flere danske kunstmuseer og har bl.a. udført adskillige udsmykningsopgaver til kirker. I Kalundborg har hun udført det markante tekstilkunstværk, som udsmykker Kalundborg Kommunes gamle byrådssal ved siden af Bispegården. Hun har modtaget en række priser og hædersbevisninger og fik i 1998 tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. På udstillingen vil der blive vist et rigt og repræsentativt udvalg af såvel malerier, gouacher, vævninger, syninger, skulpturer og relieffer.

Der er fernisering lørdag den 29. oktober 2016 kl. 14, og udstillingen varer til søndag den 18. december 2016. Grete Balle vil være til stede ved ferniseringen. Bispegårdens Kunstudstilling, Adelgade 6, 4400 Kalundborg. Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0