AnnonceLuk annonce
Enhedslisten holder møde om den kurdiske sag

14-10-2016

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Enhedslisten Kalundborg & Dansk kurdisk venskabsforening i Kalundborg, inviterer til offentligt møde med folketingsmedlem og Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, om den kurdiske sag og den kurdiske kamp mod IS.

Enhedslisten Kalundborg & Dansk kurdisk venskabsforening i Kalundborg holder offentligt møde om den kurdiske sag og kampen mos IS. Mødet afholdes mandag den 24. oktober kl. 19 - 21.

Nikolaj Villumsen har i sin egenskab af udenrigsordfører for Enhedslisten, rejst i de kurdiske områder, og har et stort kendskab til det kurdiske folks kamp for frihed og selvstændighed. På mødet vil han endvidere fortælle om den kurdiske kamp mod IS, i Syrien.

"Jeg mener læren af de seneste års forfejlede krige i Irak, Afghanistan og Libyen er, at vi ikke kan skabe demokrati ved at kaste bomber. I stedet bør vi aktivt støtte lokale demokratiske og progressive kræfter, der ønsker at kæmpe for menneskerettigheder.

Derfor støtter Enhedslisten kurdernes revolution i Syrien,” sagde Nikolaj Villumsen, til ’Arbejderen’ den 28. januar.

I Nordirak forsvarer de kurdiske styrker lige nu en grænsestrækning på over 1000 km mod IS, og i Syrien har de kurdiske styrker længe holdt stand mod IS ved byen Kobanê samt de kurdiske kantoner Afrin og Jazira.

Disse kurdiske områder er gennem de seneste år blevet en stabiliserende og demokratisk faktor i regionen. Det nordirakiske Kurdistan huser over 1,6 mio. flygtninge af alle etniciteter og religioner, fordi det er et af de tryggeste steder at være. Og i de kurdiske dele af Syrien er der en demokratisk revolution i gang, der bygger på inklusion af alle befolkningsgrupper, religioner og køn, skriver Enhedslisten.

Alle er meget velkomne. Mødet finder sted i Kalundborg Hallerne, mødelokale 4, Indgang D fra Torvet.

Nikolaj Villumsens Biografi:

Nikolaj er født 28. februar 1983 og er bachelor i historie.

Nikolaj var med til at stifte Socialistisk Ungdomsfront (SUF) i 2001. Han blev aktiv i studenterpolitik på Københavns Universitet, i international studenterpolitik i Dansk Studerendes Fællesråd og kom i praktik i EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU. I 2009 var han i koordinationsgruppen og ansvarlig for mobilisering til COP15 klimademonstrationen 12. december, der samlede over 100.000 mennesker.

  • Folketingsmedlem for Enhedslisten fra 15. september 2011.
  • Spidskandidat for Enhedslisten i Østjylland.
  • Udenrigsordfører, Forsvarsordfører, EU-ordfører,
  • Menneskerettighedsordfører. 
  • Medlem af Europarådets Parlamentariske Forsamling fra 2011.
  • Næstformand for venstrefløjsgruppen i Europarådets Parlamentariske forsamling.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0