AnnonceLuk annonce
Ny bog fra lokalarkiverne - en god julegaveide

25-11-2016

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Interesserer man sig lidt for lokalhistorie og nisser, kunne en helt ny årbog fra lokalarkiverne i Kalundborg Kommune - ”Arkivernes jul”, være en rigtig god julegave.

Bogen er blevet til i et samarbejde mellem de 8 lokalarkiver, vi har i Kalundborg Kommune. Lyder det lidt støvet, så er det langt fra virkeligheden, idet årbogen er invaderet af nisser, og for børnene er der en nissehistorie, som vil blive fortsat i de kommende årbøger. Historien bliver skrevet af børn fra de lokale skoler, der året efter sender stafetten videre til en ny skole. Der er ligeledes historier og reportager fra året, der er ved at gå på hæld.

Derudover har de enkelte arkiver bidraget med historier fra deres område, hvor der gemmer sig mange fortællinger, og giver et indblik i den egn, hvor man bor.

Da bogen blev vedtaget, blev det besluttet, at bidraget skulle være en historie fra gemmerne samt en begivenhed fra nutiden. Desuden skulle der være historier, som tegnede et billede af de mange aktiviteter, der foregår rundt omkring. Redaktionen har bestået af medarbejdere fra arkiverne, men også folk udefra har bidraget, og vores illustrator har gemt mange nisser og andre væsener i bogen.

Tilblivelsen af den nye årbog er blevet til med økonomisk støtte fra Nordea Fonden og Kalundborg Kommune.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0