AnnonceLuk annonce
Den sundeste skole i Kalundborg

16-09-2016

Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk  

Det var børnene på Skolen på Herredsåsen, der løb med æren af at være kommunens sundeste i det landsdækkende sundhedsprojekt "Aktiv Året Rundt" i 2015. Nu ska de forsvare titlen i de tre Sundhedsuger inden efterårsferien 2016.

Børnene på Skolen på Herredsåsen var sidste år så sunde, at de kan bryste sig af at være Kalundborg Kommunes sundeste skole. Skolen har på lige fod med størstedelen af kommunens skoler deltaget i Sundhedsugerne, der løber som en landsdækkende konkurrence på skoler i alle landets kommuner i de tre uger op til efterårsferien i uge 42. Skolebørnene får point efter, hvor sundt de lever, og de dyster blandt andet på kost, søvn og fysisk aktivitet. 

Sundhedsugerne er en del af sundhedsprojektet "Aktiv Året Rundt", som UC Syd KOSMOS med støtte fra Nordea-fonden står bag, og Skolen på Herredsåsen får ikke lov at hvile meget længere på laurbærrene. Tilmeldingen til dette års Sundhedsuger er nemlig i fuld gang, og i skrivende stund ligger den på 361.388 tilmeldte elever. Det er over halvdelen af alle Danmarks skolebørn, og arrangørerne regner med at nå tæt på de 400.000 tilmeldte inden fristen den 14. september.

”Vi udvikler hvert år et nyt tema, som kan inspirere og motivere både elever, lærere og forældre til at bevæge sig. I år er temaet "Brug bolden", hvor bolden er omdrejningspunktet, og jeg er sikker på, at det bliver et hit,” siger projektleder Anders Flaskager, der opfordrer alle lærere til at tilmelde deres klasse til Sundhedsugerne.

Brug bolden hele skoledagen
Hver elev får en bold, som skal sættes i spil på alle mulige måder, så kroppen får masser af bevægelse på en sjov måde. Lærerne i de tilmeldte klasser får hæftet "Brug bolden hele skoledagen", som giver bud på hvilke aktiviteter, man kan lave sammen med børnene i skolen for at nå kravet om de daglige 45 minutters bevægelse. Der er inspiration til både pauser og timer. Det er nemt at deltage, og som lærer bestemmer man selv i hvilket omfang, man vil deltage med sin klasse.

”Vores mål er ikke kun, at eleverne får sundere vaner - det skal ske samtidig med, at børnene synes, at det er sjovt. Det er det, der giver den vedvarende effekt,” siger Anders Flaskager, som er begejstret for den enorme tilslutning.

Nok var det Skolen på Herredsåsen, der var de sejeste i sundhed i 2015 i Kalundborg Kommune, men med de mange tilmeldte deltagere både i Kalundborg Kommune og på landsplan, skal de være 100 pct. engagerede i at bruge bolden for at score højest i sundhedsugerne igen i år. 

FAKTA:
Professionshøjskolen UC SYD's videncenter KOSMOS (kost, motion og sundhed) står bag projektet.
I 2015 deltog 250.000 børn fordelt på 12.500 klasser på 80 procent af landets skoler. Med forældre og søskende er mere end en million danskere i berøring med projektet. 
Projektet hed tidligere Aktiv Rundt i Danmark.
Tilmeldingsfristen til Sundhedsugerne er den 14. september. I september kan man se inspirationsfilm til årets tema på internettet.
Projektet er støttet af Nordea-fonden.
Projektets hjemmeside er: www.aktivaaretrundt.dk Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0