AnnonceLuk annonce
Mad til op over ørerne

14-09-2016

Maddag i Vuggestuen Labyrinten. Privatfoto

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går, onsdag, blev der afholdt Maddag i vuggestuer og børnehaver landet over, således også i Kalundborg.

I Vuggestuen Labyrinten var man også med til at sætte fokus på børnenes maddannelse. Madordningen i daginstitutionen bidrager til børns sundhed, trivsel og det fællesskab, børn indgår i, fortæller personalet på Vuggestuen Labyrinten.

Det handler om, at børn skal begynde de gode madvaner allerede i vuggestuen, og at de voksne er rollemodeller, uanset om det er i hjemmet, i daginstitutionen eller andre steder.

Menuen bestod af:

Krydrede oksekødboller, butternutsquashsuppe med ingefær og kokosmælk, sprøde havreflager og koldhævede havreboller.

I Vuggestuen Labyrinten deltog de store af børnene i pyntning af noget af maden. Endvidere havde køkkenassistenten, Pia Balslev Larsen, lavet kasser til hver stue, hvori der lå udpluk af råvarerne fra menuen.

Sammen med det pædagogiske personale, blev der skrællet, udskåret og revet grøntsager, og man udforskede sanserne ved at smage, føle og lugte til grøntsager, krydderurter, korn, mel og frø.

Børnene var meget interesserede, dog var ingefæren lidt stærk på tungen, men frokosten blev serveret og indtaget med stor velbehag, og de børn, der havde været med til at tilberede, kunne genkende nogle af råvarerne og deres færdige boller og brød, hvilket appellerede til deres nysgerrighed og interesse i kosten. Dagen var alt i alt en stor succes.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0