AnnonceLuk annonce
Ikke kun motorvejen til København er vigtig

01-09-2016

Pendlere på vej i i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Borgerne i Region Sjælland har danmarksrekord i pendling. Det er derfor afgørende for erhvervsudviklingen i regionen, at der kommer en ny motorvej, da det vil betyde hurtigere transporttid for pendlerne samt, at virksomheder lettere kan tiltrække arbejdskraft.

Samfundsmæssigt vil det betyde en gevinst på to mia. kr. at få en ny motorvejsforbindelse mellem Rønnede, Næstved, Slagelse og Kalundborg. Det viser en ny undersøgelse fra Rambøll, som bliver præsenteret på Christiansborg i dag.

En motorvej her vil spare pendlerne for meget tid bag rattet, og virksomheder på Syd- og Vestsjælland får bedre muligheder for at vokse og skabe nye job.

Borgerne i region Sjælland har nemlig, i dag, danmarksrekord i pendling. I gennemsnit kører sjællænderne 62 kilometer dagligt for at komme på arbejde, mens sønderjyderne og fynboerne i Region Syddanmark i snit pendler 45 kilometer om dagen.

Mod København har sjællænderne tre forskellige motorveje at vælge imellem, men der mangler en hurtig forbindelse til at binde motorvejene sammen. Tre ud af fire pendlere fra Region Sjælland har arbejde i regionen, og de kan skære op til 47 minutter af rejsetiden hver dag, hvis der kommer en ny, tværgående motorvejsforbindelse i området, viser Rambølls beregninger.

”I dag spilder mere end 80.000 af vores borgere deres tid i trafikken. Med en ny Sjællandsk Tværforbindelse kan de komme hurtigere til og fra arbejde og få mere tid med familien. Motorvejen er også afgørende for erhvervsudviklingen i regionen. Vi har mange vækstvirksomheder, som skaber nye job, bl.a. inden for bygge- og anlægsbranchen, transportbranchen og bioteknologi. Hvis jobfesten skal ordentligt op i gear, har virksomhederne brug for god infrastruktur,” siger regionsrådsformand Jens Stenbæk fra Region Sjælland.

Dialogmøde på Christiansborg  

Forarbejdet med at forberede grundlaget for en politisk beslutning om en motorvej mellem Rønnede og Næstved, Rute 54, er allerede i gang. I september offentliggør vejdirektoratet en VVM-undersøgelse af strækningen, med deres bud på den endelige linjeføring. Rute 54 kan blive en del af en kommende Sjællandsk Tværforbindelse mellem Rønnede, Næstved, Slagelse og Kalundborg.

Dialogmødet i dag er arrangeret af komitéen for den Sjællandske Tværforbindelse. Komitéen består af Region Sjælland, Faxe, Kalundborg, Næstved og Slagelse kommuner.

Fakta om den Sjællandske Tværforbindelse

  • • Motorvejen skal binde de øst-vest gående trafikforbindelser sammen
  • • Motorvejen vil krydse Faxe, Næstved, Slagelse og Kalundborg kommuner med tilsammen 243.000 indbyggere
  • • Sparet rejsetid: Op til 47 minutter
  • • Anlægspris: 7,4 mia. kr.
  • • Samfundsmæssig gevinst: 2 mia. kr.


Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0