Vil brygge 40.000 liter øl om året

Bahn og Fritz Müller har sat de første bryg over på Reersø Bryghus. Foto: Jens Nielsen

Vil brygge 40.000 liter øl om året

Af Jens Nielsen

De første bryg er sat over på det nye micro bryggeri Reersø Bryghus. Planen er at brygge mindst 40.000 liter øl om året.

Kasper Bahn og Fritz Müller var begge lærere på to forskellige specialskoler i Kalundborg Kommune og kendte ikke hinanden, men det kom de til på et kursus hvor de begge deltog.

Begge har en stor interesse i at brygge øl, og nu har de sagt deres job op og har i fællesskab startet Reersø Bryghus i en af de gamle gårde lige midt i Reersø by, hvor den tidligere kornlade er omdannet til bryghus.

”Vi vil gerne brygge 40.000 liter øl om året, det svarer til cirka 800 liter om ugen,” forklarer de to indehavere af Reersø Bryghus, Kasper Bahn og Fritz Müller.

Reersø Bryghus vil brygge pilsner, Ipa, Classic, stout og en hvedeøl i deres grundsortiment, dertil kommer en række af andre spændende øl.

De første tre bryg har været sat over i mæskekarret, den første en såkaldt barley wine, som faktisk er en af de sværeste øl at fremstille, er først færdig til december, men så holder den også godt 10 procent.

Lige netop det første bryg sælges via crowdfunding hvor man så på den måde kan støtte det nye bryggeri på Reersø.

”Vi sælger det første bryg, vores barley wine, i fire forskellige størrelser, og så får man 20% rabat på vores øvrige øl, og det er med til at holde os kørende her i opstarten, og faktisk er der allerede 80 som har lavet en ordre, det er vi meget taknemmelige for,” siger Kasper Bahn.

Barley Wine stammer helt tilbage fra Napoleonskrigene, hvor englænderne måtte finde et alternativ til vin, da man anså det for upatriotisk at drikke franske vine. Den høje alkoholstyrke og bitterhed kombineret med smagen af karamel, tørret frugt og egetræ gør Barley Wine til en meget velbalanceret smagsoplevelse.

Det var faktisk meningen at Reersø Bryghus skulle have været i gang tidligere, men der har været leveringsproblemer i forhold til de ståltanke som var bestilt, men de er nu ankommet fra Kroatien, og inden længe er det første øl klar til salg.

Øl som for 200 år siden

Kasper Bahn og Fritz Müller arbejder også med en ide om, at lave en øl som man gjorde på gårdene i gamle dage, hvor øllet bl.a. ikke blev kogt.

”Vi synes jo, at når vi er på en 220 år gammel gård, så kunne det være lidt sjovt at brygge øl som man gjorde for 200 år siden,” fortæller Kasper Bahn.

Leverandør til Noma

Fritz Müller, den ene halvdel af Reersø Bryghus, har tidligere brygget øl, hvor han har lejet sig ind på andre bryggeriers anlæg, øl som han har solgt til den kendte restaurant Noma, så det lover godt for Reersø Bryghus, der allerede har lavet aftale med henholdsvis Reersø Kro og Skipperkroen, men ellers håber man, at sælge rigtigt meget af øllet direkte fra bryghuset på Strandvejen på Reersø.

Se mere om Reersø Bryghus på deres hjemmeside - klik her

Del