En hel uge med masser af aktiviteter i stegende hede

Sammen med 250 spejdere fra hele landet, var tropsspejderne fra DDS Esbern Snare i uge 28 på sommerlejr på Houens Odde Spejdercenter, Kolding. Det er der blevet denne beretning ud af:

Efter en tur med bus og tog - og en næsten 7 km gåtur med fuld oppakning - ankom tropsspejderne til en super lejrplads midt i skoven med skygge fra de store træer og med udsigt over Kolding Fjord. Tropsspejderne slog lejr med telte, byggede køkkenbord med rafter og sical, og etablerede et affaldssorteringssystem, oplyser

Tropsspejderne havde forinden turen selv lavet madplan. De første dage var der sikre valg med de gode gamle kendinge - morgenmad: havregrød, cornflakes, brød - frokost: rugbrød med leverpostej, makrel i tomat og torskerogn - aften: spaghetti med kødsovs og svensk pølseret. De følgende dage blev udvalget dog udvidet og mere spicy retter blev frembragt på trangia eller bål. 

Med høj sol hver dag og op til 30 grader, blev ugen udfyldt med aktiviteter - primært på Kolding Fjord - og det var rigtig lækkert for spejderne fra Kalundborg at tage en tur i kano, havkajak eller i meginjoller. 

Der blev også tid til at bygge en stor tømmerflåde. 

Vandpolo på sit-on-top-kajakker var en god udfordring, der krævede taktik fra holdene, mange armkræfter og stor mulighed for at blive rigtig våd. 

Hver dag blev der også tid til dejlig afsvaling ved en badetur i Kolding Fjord. 

På grund af de deltagende spejdergrupper var inddelt i “bobler” var der ikke store aktiviteter på tværs. Det blev dog til et stort dagsløb med afspritning af alle kontaktflader m.v. mellem hver patrulje - et løb hvor mange små opgaver blev løst - og tropsspejderne gjorde det rigtigt godt. Om aftenen var der “fælles” madlavning i “bobler” - dvs. stort græsareal var inddelt i områder, der var tildelt hver enkelt spejdergruppe. 

En af turens højdepunkter var klatring - i et tårn på 15 m. Udstyret med sikkerhedsseler, hjelm og liner, var centrets klatreinstruktør klar til at guide tropsspejderne i klatring og samarbejde, således tropsspejderne fik det gode gys og blev udfordret i samarbejde. 

Hvordan foregår en dag på en spejderlejr. Lederne står op kl. 07:00 for at udføre en vigtig opgave - sætte vand over til kaffe - og vække tropsspejderne kl. 07:30. Ude af poserne er spejderne klar til morgenmad kl. 08 - derefter opvask og videre til flaghejsning kl. 09, hvorefter dagens aktiviteter begynder. Til middag retur til lejren for at få frokost og vaske op. Når eftermiddagens aktiviteter er slut, er det retur til lejrpladsen for at lave aftensmad, hvor der er god til at hyggesnakke om dagens begivenheder, men opvasken venter og skal klares inden der er tid til hygge med kortspil, ristning af skumfiduser, spisning af al den dejlige kage de søde forældre har bagt. Senest kl. 23 ligger alle spejdere i poserne igen og samler energi til næste dag. 20.000 skridt bliver det nemt til på en dag - der er ca. 300 m til køleskabet (20 fods container), ca. 200 m toiletter/bad og på en meget varm dag tærer det på kræfterne. 

Del