Billedserie: Flere studieboliger er på trapperne 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Inden længe står yderligere 65 nye studieboliger klar på Kalundborgkollegiet i det tidligere sygehus i Kalundborg. Brian Vidtøft Nielsen, der ejer bygningen er glad for, at han nu kan tilbyde endnu flere studerende en bolig.

Interessen for studieboliger i det tidligere Kalundborg Sygehus, nu med navnet Kalundborgkollegiet, er stadig stor. Der er til at begynde med lavet 85 studieboliger, der alle er lejet ud, og pr. 1. august står ydermere 65 færdig. 

De 65 studieboliger, der står færdig pr. 1. august, har eget køkken i form af ovn og køleskab m.m. De henvender sig derfor lidt mere til de studerende, der gerne vil kunne lave mad og være mere sig selv frem for det typiske fællesskab på et kollegium. En del af de 65 studieboliger er allerede lejet ud. 

Møbleret studieboliger er et hit

Som noget nyt har Brian Vidtøft Nielsen valgt at lade nogle af studieboligerne være møbleret for at hjælpe udenlandske studerende. 

”Vi har mange udenlandske studerende, der bor på kollegiet, og det er lidt besværligt for dem, når de kommer til Danmark, at skulle finde møbler m.m. Derfor har vi valgt at møblere en del af studieboligerne, for at gøre det lettere for dem, hvilket de er meget glade for,” fortæller Brian Vidtøft Nielsen.

Åbent Hus

Der har allerede været et enkelt åbent hus, dog kun for dem på venteliste, i forbindelse med de nyeste 65 studieboliger, men der kommer endnu et for alle interesserede den 9. august fra kl. 17-19. hvor Absalon i øvrigt også holder åbent hus. 

Næste projekt er 25 studieboliger mere. Når de er sat i gang, skal arealerne omkring kollegiet have en omgang. Der skal laves grønne arealer, p-pladser m.m.

”Når vi bliver færdige vil der være 170 studieboliger i alt. Vi laver muligvis flere, men det kommer an på efterspørgslen. Men når de næste 25 studieboliger er sat i gang, går vi i gang med at lave p-pladser, grønne arealer, steder hvor de studerende kan sidde, grille osv. Det skal se pænt ud, og indtil nu er der jo intet gjort udenfor. Det går vi i gang med i løbet af efteråret. Vi er i fuld gang med at planlægge," fortæller Brian Vidtøft Nielsen.

Brian Vidtøft Nielsen bruger fortsat hovedsagligt lokale håndværkere til det store byggeprojekt i Kalundborg.

Læs mere om Kalundborgkollegiet, klik her

Del