AnnonceLuk annonce
Lundbyefestival byder på 60 arrangementer

22-06-2021

Udstilling med Lundbye på Bispegaarden. Arkivfoto: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Forberedelserne har stået på i tre år, og lørdag den 3. juli bliver Lundbye Kunstfestival 2021 i Kalundborg sat i søen med firedobbelt fernisering på udstillingsstedet Bispegården i Kalundborgs gamle højby og et program med 60 forskellige arrangementer i løbet af de 10 festivaluger.

I sommeren 2018 blev guldaldermaleren Johan Thomas Lundbyes 200 års fødselsdag fejret i hans fødeby Kalundborg med en festival, der blev en stor publikumstræffer. 12.000 festivalgæster kan ikke tage fejl, og nu bliver der budt op til en ny festival i Lundbyes navn: Udstillinger, koncerter med klassisk musik og jazz, en sangaften, præsentation af et nyskrevet teaterstykke, et talkshow, foredrag, guidede ture, Lundbye-steder i naturen, en landsdækkende fotokonkurrence og en hel del mere.

100 års fødselarer

Festivalen lægger fra land med åbningen af en udstilling på Bispegården med værker af billedkunstnerne Mogens Balle og Hans Sørensen, der begge ville være fyldt 100 år i år. De boede og virkede i Kalundborg, og har haft stor betydning lokalt og uden for Kalundborgs grænser. I tilknytning til udstillingen viser det lokale Galleri Gry sin egen udstilling med Balle og Sørensen på Røsnæs Vingaard.

Kalundborgs over 500 år gamle bispegård har i år fungeret som udstillingssted i 40 år, og det markeres med en lille jubilæumsudstilling. På Kalundborg Museum åbner en udstilling med ven- og arbejdsfællesskabet mellem guldalderkunstnerne J.Th. Lundbye, Lorenz Frølich og P.C. Skovgaard som tema. Det er også emnet for festivalens hovedudstilling med omkring 160 privatejede værker af de tre kunstnervenner. De fleste af billederne har ikke været vist offentligt før.

Lundbye vender hjem

Hovedudstillingen åbner den 7. august, og samme dag vender J.Th. Lundbye hjem til Kalundborg i skikkelse af billedkunstner og Lundbye-discipel Maja Lisa Engelhardts 2,4 meter høje bronzeskulptur af den unge kunstner, der døde kun 29 år gammel ved en omdiskuteret vådeskudsulykke i begyndelsen af den første slesvigske krig i 1848.

”Forholdet mellem Lundbye og Kalundborg har i mange år ligget mere eller mindre i dvale. Det blev vakt til live med festivalen i 2018, og nu vender Lundbye for alvor hjem til Kalundborg,” siger Maja Lisa Engelhardt.

Bag Lundbye Kunstfestival står Lundbykomitéen i Kalundborg, en lille gruppe frivillige og ulønnede Lundbye-entusiaster, sammen med en stribe lokale samarbejdspartnere.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0