AnnonceLuk annonce
Lions donerer penge til events for unge

15-06-2021

Lions Kalundborg har doneret 3.000 kr. til SYMB, der har 11 arrangementer for unge mennesker på tapetet i år. Louise Kolbjørn modtog pengene på vegne af SYMB - her sammen med John Hansen og Helge Rasmussen fra Lions Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@v-kalundborg.dk

Lions Kalundborg donerede 3.000 kr. til SYMB tirsdag formiddag i forbindelse med, at SYMB arrangerer 11 events for unge hen over året med SYMB UNG.

Lions Kalundborg vil gerne gøre noget mere for ungdommen, og derfor har de netop doneret et beløb til at markedsføre en række events for unge mellem 15 og 29 år, som SYMB afholder i løbet af 2021. SYMB UNG hører ind under SYMB, men i stedet for, at målgruppen er alle, er den her de 15-29 årige. Hele idéen er at lave arrangementer og aktiviteter for de unge.

”Vi har i alt 11 events på programmet, otte mandags events og tre weekend events, som vi håber, at en masse unge vil deltage i. Vi har bl.a. snakket med biografen om at afholde en natbiograf,” fortæller Louise Kolbjørn, der er Sekretariatsleder i SYMB, og fortsætter: ”Alle events er nogle, som de unge selv har fået idéerne til, og selv står for. Vi hjælper, hvor det er nødvendigt, men de er selv inde over planlægningen så meget, som muligt. Det er dem, der ved, hvad de unge gerne vil.”

Vicepræsident for Lions Kalundborg, John K. Hansen, er ikke i tvivl om, at pengene er godt givet ud, da man både hjælper SYMB i gang med arrangementer for de unge i kommunen, men også selv får en mulighed for at lære noget om, hvad det er, som de unge gerne vil bruge tiden på.

”Vi vil gerne gøre noget mere for de unge, og det kan vi her. Derudover kan vi også lære noget af, hvad de unge gerne vil lave, og vi vil jo gerne have Lions Leveklubber op at køre, som netop er for de unge, men der er ingen i Vestsjælland pt.,” fortæller John K. Hansen, og fortsætter: ”Checken er til PR, herunder brochurer, så man kan få fortalt, at arrangementerne er der. Vi håber på, at vi, i fremtiden, kan få et generelt samarbejde omkring unge mennesker i kommunen op at køre.”

SYMB er for alle

Unge-arrangementerne, som SYMB UNG er ved at stable på benene er for unge mellem 15 og 29 år, da man gerne vil have flere unge til at være en del af SYMB.

”Altså udgangspunktet er jo de unge mellem 15 og 29 år, men der er jo ingen, der står hernede og siger, at man ikke kan være med. SYMB er for alle, og vi håber jo også, at fange dem, der af en eller anden grund ikke er en del af et fælleskab, og det er der altid nogen, der ikke er,” siger Louise Kolbjørn. 

Mandags-events bliver bl.a. minigolf, dans, stand up og brætspil café. Derudover kommer der natbiograf, LAN party samt pyjamas party som weekend-events.

Fakta om SYMB

SYMB er en foreningsdrevet, socialøkonomisk virksomhed, som driver et borger-og iværksætterhus på Kalundborg station. SYMB samler, forbinder og engagerer mennesker bredt i lokalsamfundet. Der foregår alt muligt i SYMB – lige fra erhvervscaféer til Folkekøkken, udlejning til møder og kontorfællesskab til Læseklubber og Storytelling. Man kan deltage i aktiviteterne i huset og/eller være med til at skabe dem. SYMB  er en fællesskabsplatform, hvor borgere, kommunale enheder og erhvervsaktører udvikler netværk og mødes på tværs af de grupperinger, man ofte inddeler sig i. Det skaber en dynamik, hvor man i fællesskab skaber nye muligheder sammen og med hinanden.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0