AnnonceLuk annonce
Udvist efter spritkørsel med tårnhøj promille

09-06-2021

Af Jens Nielsen

En ukrainsk mand er ved Retten i Holbæk blevet idømt ubetinget fængsel for brugstyveri og en tårnhøj promille. Han blev ligeledes udvist af Danmark med et indrejseforbud i fire år.

Mandag skrev TV-Kalundborg.dk om en 42-årig mand fra Ukraine, som søndag aften blev anholdt og sigtet for spirituskørsel med en høj promille.

En borger kontaktede politiet, da den ukrainske mand havde kørt slingrende ad Kalundborgvej i Bregninge, hvorefter borgere fulgte efter bilen til en kiosk i Svebølle.

Her tilbageholdt borgeren og et vidne manden indtil politiet kom frem. Den 42-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve. Resultatet af blodprøven kom mandag, og den viste et resultat på 2,24 promille.

Da den 42-årige mødte op på politistationen mandag eftermiddag, for at få resultatet af blodprøven, blev han anholdt med henblik på fremstilling i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling på grund af den høje promille. Han blev tirsdag stillet for en dommer ved Retten i Holbæk, som afgjorde sagen med en straksdom. Den 42-årige erkendte forholdet, ligesom han erkendte at han havde taget bilen uden at få lov.

Den 42-årige blev idømt 30 dages ubetinget fængsel for brugstyveri og spirituskørsel med en promille på mere end 2,0. Han blev udvist af Danmark med et indrejseforbud i fire år, og blev frakendt førerretten ubetinget i Danmark i tre år. Den 42-årige accepterede dommen, og bilen blev genudleveret til rette ejer.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0