Billedserie: Helt ny daginstitution snart klar

Håndværkere og politikere var torsdag eftermiddag inviteret til et forsinket rejsegilde. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag eftermiddag var der rejsegilde i den nye daginstitution Buldervang i Kalundborg. Buldervang står snart færdig, og da man nu kan forsamles lidt flere, markerede Kalundborg Kommune en vigtig milepæl i byggeriet ved et rejsegilde.

Rejsegildet er en tradition, hvor bygherren takker håndværkerne for indsatsen i anledning af, at taget begynder at blive lagt på. Grundet de landsdækkende restriktioner blev rejsegildet holdt en smule forsinket. Traditionen tro blev der serveret pølser og tilhørende drikkevarer, og der var mulighed for at kigge sig omkring i byggeriet. Grundet de nuværende forsamlingsrestriktioner var rejsegildet dog kun for særligt indbudte.

"Det er både det første og formentligt også det sidste rejsegilde jeg skal til, hvor maleren har været der. Det plejer at være i en lidt anden rækkefølge," grinede borgmester Martin Damm da han startede sin tale til håndvæekerne og øvrige inviterede.

Borgmester Martin Damm er glad for, at byggeriet skrider frem efter planen, og han glæder sig til den nye daginstitution står klar: ”Det er et fantastisk spændende og innovativt projekt. Det er første gang i 14 år, at vi har en nybygget daginstitution i kommunen. Byggeriet af Buldervang danner grundlag for en ny Kalundborg model, hvor designet og tankerne danner et samlet koncept for kommende og fremtidige institutioner i Kalundborg Kommune med fokus på bæredygtige læringsmiljøer. Vi glæder os til at udfolde konceptet andre steder, og ikke mindst til at børnene kan flytte ind og opleve deres nye omgivelser,” siger Martin Damm. 

Det nye byggeri bliver på 1100 m2 med et samlet udeareal på 5800 m2 og skal fungere som en integreret daginstitution, hvilket altså betyder, at der er både vuggestue og børnehave under samme tag. Børnene kan således gå der, indtil de skal i skole, uden at skulle skifte institution.

Også Annebeth Vistisen, der er områdeleder for Dagtilbudsområde Midt i Kalundborg Kommune, glæder sig til at byggeriet kan tages i brug: ”Buldervangs indretning er opført med en fleksibilitet, så den kan indeholde de nuværende og fremtidige krav indenfor pædagogiske tiltag og børnetal. Vores børn fortjener gode rammer, hvor de kan trives i en hverdag, leve et rigtig godt børneliv samtidigt med, at de udvikler de færdigheder, som de har brug for. ”

Den nye daginstitution kan ved spidsbelastning rumme 78 børnehavebørn og 32 vuggestuebørn. Det nye byggeri forventes at blive taget i brug efter sommerferien i 2021. 

Den nye daginstitution Buldervang koster 26 mio. kr. og er opført af lokale håndværkere med tømrermester Allan Abkjær som hovedentreprenør.

Del