AnnonceLuk annonce
Øget vaccinationsindsats tættere på borgerne

10-05-2021

Borgerne i Region Sjælland kan se frem til at få bedre adgang til at blive vaccineret lokalt, når antallet af åbningsdage øges fra uge 20.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Borgerne i Region Sjælland kan se frem til at få bedre adgang til at blive vaccineret lokalt, når antallet af åbningsdage øges fra uge 20. Fremover vil der være åbent minimum tre dage om ugen i hver kommune, da vaccineleverancerne er steget. Åbningsdagene kan være fordelt over flere forskellige vaccinationscentre i de enkelte kommuner. Dette er et væsentligt skridt for, at vi kan genåbne samfundet yderligere.

Region Sjælland modtager flere vacciner. Med de ekstra vaccinedoser bliver antallet af åbningsdage i vaccinationscentrene øget til minimum tre dage i alle kommuner. De ekstra åbningsdage træder i kraft fra uge 20, og vil i nogle kommuner være fordelt på flere centre, mens det andre steder betyder flere åbningsdage i et enkelt center. Vaccinationscentrene i de seks største byer vil fortsat holde åbent alle ugens dage.

Antallet af åbningsdage vil fortsætte med at stige, i takt med at leverancerne øges. Hvornår det præcis vil være muligt at udvide yderligere afhænger udelukkende af, hvornår vaccineleverancerne bliver endnu større.

”Nærhed er helt centralt for os i vores arbejde med at vaccinere alle, der ønsker at blive vaccineret i Region Sjælland. Derfor glæder jeg mig også over, at vi nu modtager lidt flere vacciner. Det betyder, at vi kan følge den plan for øget nærhed i vores vaccinationsindsats, som vi har lagt, og nu kan åbne for vaccinationer flere dage på de lokale vaccinationssteder. Vi ønsker, at så mange som muligt kan blive vaccineret i deres eget nærområde,” siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Målet om nærhed er nået i nært samarbejde med regionens 17 kommuner. Gennem samarbejdet er der etableret et finmasket net af vaccinationscentre, som sikrer borgerne lige adgang til at blive vaccineret i byer og på landet.

”For kommunerne er det helt afgørende, at vi kan tilbyde alle borgere nem adgang til at beskytte sig mod COVID-19 uagtet om de bor, hvor der er langt mellem husene eller i bymæssige områder. De øgede antal åbningsdage i de nyeste centre giver endnu bedre muligheder for at få en vaccination tæt på, hvor man bor,”siger Niels Hörup, formand for KKR Sjælland.

Fakta

  • Ingen borgere i Region Sjælland har længere end 20 kilometer til nærmeste vaccinationscenter
  • Region Sjælland har i alt 28 vaccinationscentre:
  • 24 vaccinationscentre spredt udover de 17 kommuner
  • Fire på akutsygehusene i Nykøbing Falster, Roskilde, Slagelse og Holbæk
  • Åbningstider reguleres i forhold til vaccineleverancerne


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0